Genije Kutinjo, Italija luda za Kuluševskim

Brazilac podsjetio kakav je majstor u pobjedi Bajerna nad Verderom, a vezista Parme je mjesecima najveća senzacija u Seriji A
2138 pregleda 0 komentar(a)
Filipe Kutinjo, Foto: Beta/AP
Filipe Kutinjo, Foto: Beta/AP

Bajern je ljetos u smiraj prelaznog roka doveo Filipea Kutinja iz Barselone svjestan da mora da mu oživi karijeru, a nakon pet mjeseci mučenja Brazilac konačno liči na igrača koji je prije dvadesetak mjeseci zbog Katalonije žrtvovao i igranje u Ligi šampiona sa Liverpulom.

Ono što je Kutinjo demonstrirao u subotu u duelu sa Verderom bilo je čista genijalnost (het-trik i dvije asistencije), ali svi u Bajernu žele da se to gleda češće u nastavku sezone. Onda bi i otkup ugovora od Barse na ljeto za 120 miliona eura bio realnost.

Kevin de Brujne je s dva gola kaznio sve propuste Arsenalove defanzive, Jan Fertogen je donio trijumf Totenhemu u sudijskoj nadoknadi, dok je Dušan Vlahović skrenuo pažnju fantastičnim pogotkom u remiju Fiorentine protiv Intera.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Pegolo (Sasuolo) - to što je veteran sa 38 godina mu nije predstavljalo problem protiv Milana. Imao je pomoć okvira gola u nekoliko navrata, ali je uradio dovoljno da bude najzaslužniji što je Sasuolo osvojio bod u Gradu mode.

ODBRANA

Fertongen (Totenhem) - imao je Belgijanac i boljih partija u dresu Sparsa, ali to nijednom navijaču nije bitno nakon što je pogodio u 91. minutu protiv Vulvsa i donio tri velika boda.

Jan Fertongen
Jan Fertongen(Foto: Beta/AP)

Šulc (Borusija Dortmund) - pogotkom je stavio tačku na goleadu Borusije u Majncu.

Raul Albiol (Viljareal) - seriji od šest utakmica bez trijumfa je došao kraj. „Žuta podmornica” je konačno slavila, i to na gostovanju Sevilji, na stadionu na kojem se malo ko naigrao...

SREDINA

Kutinjo (Bajern) - Bavarcima je neophodan onaj Filipe Kutinjo koji je u Liverpulu igrao najbolji fudbal u životu. Brazilac se zabavljao protiv Verdera u pobjedi 6:1 - šou je zaokružio s tri gola i dvije asistencije.

De Brujne (Mančester siti) - iskoristio je svaku manu Arsenalove odbrane i defanzivnog dijela veznog reda. Jer, kada takav šuter dobije priliku da bude sam makar pet puta na 20 metara od gola protivnika - ne postoji šansa da to ne iskoristi.

Kuluševski (Parma) - za nekoliko mjeseci je postao igrač kojeg se lako odriče Atalanta do senzacije. Šveđanin porijeklom iz Makedonije je zaludio pola Serije A, prije svih Inter i Juventus... A u Parmi igra kao pozajmljen igrač.

Dejan Kuluševski
Dejan Kuluševski(Foto: Beta/AP)

Sančo (Borusija Dortmund) - prirodan put engleskog mladog asa je da možda već na ljeto napusti Dortmund. Tako posluje i Borusija, a tako se i razvija Sančo koji je ove sezone već upisao 11 golova i 12 asistencija.

NAPAD

Ronaldo (Juventus) - kritike koje je dobijao su vjerovatno i bile na mjestu, ali da li je iko i pomislio da će golgeter takvog kalibra odjednom prestati da daje golove? Udineze je u nedjelju osjetio kako je kada se naljuti CR7.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo(Foto: Beta/AP)

Vlahović (Fiorentina) - još jedna Partizanov talenat koji put ka vrhu traži preko Firence. Vlahović je do sada bio epizodista, ali nakon majstorije kojom je zakinuo dva boda Interu možda i dobije veći prostor.

Morata (Atletiko Madrid) - riješio je komplikovan duel Atletika protiv Osasune na „Vandi” i prekinuo seriju od tri meča bez pobjede u La Ligi.

Bonus video: