Fudbalski bandit: Prevario četiri kluba, pretukao djevojku i završio u zatvoru

Jedini podatak koji o Verhagenu ima FS Holandije jeste taj da je rođen 13. februara 1994. i da je igrao u mlađim selekcijama Viljema II, a zatim u nekim nižerazrednim timovima, mada, kako prenose svjetski mediji, i te informacije su prilično neprovjerene
5290 pregleda 0 komentar(a)
Verhagen potpisuje ugovor u Moldaviji
Verhagen potpisuje ugovor u Moldaviji

Fudbal često priča neobične priče, a priča o Berniju Verhagenu je zaista bizarna, filmska...

Verhagen je ove godine bio član četiri kluba, iako uopšte nije fudbaler, već običan prevarant...

Ovo je njegova priča.

Jedini podatak koji o Verhagenu ima FS Holandije jeste taj da je rođen 13. februara 1994. i da je igrao u mlađim selekcijama Viljema II, a zatim u nekim nižerazrednim timovima, mada, kako prenose svjetski mediji, i te informacije su prilično neprovjerene.

Uglavnom, kratak CV i lažni snimak sa jutjuba, na kome postiže sjajan gol, bili su dovoljni da nađe angažman u Moldaviji, u ekipi Dinamo-Auto, krajem februara ove godine.

Samo nekoliko dana kasnije, kada je vidio da nije dobio igrača kakvog je želio, trener Dinama Igor Dobrovoljski, nekadašnji reprezentativac SSSR, zatražio je od kluba da ga otpusti. Verhagen je postao slobodan igrač, a posljednje informacije iz Moldavije govore da se sumnja da je za kratko vrijeme boravka u toj zemlji bio umiješan u prevare sa kreditnim karticama.

U svakom slučaju, Verhagen se na ljeto obreo u Južnoj Africi, gdje je potpisao za Kejp Taun. Predstavljen je, trenirao je 26 dana i dobio otkaz.

"Došao je nespreman i nismo mogli da vidimo nivo koji je nagovještavao na osnovu snimaka i preporuka koje smo imali", naveo je južnoafrički klub.

Treća stanica njegovog puta bio je Čile i klub Audaks Italiano. Ponovo ugovor, odlazak na trening kamp na Floridu i odlazak u velikom stilu. Verhagen je optužio saigrače za rasizam.

"Nazivali su me majmunom, robom... Ukrali su mi lične stvari. Imam dokaze, poruke, snimke", zavapio je Verhagen za čileanski "El Mercurio".

Klub je odmah demantovao njegove navode, a epilog je bio - Holanđanin je postao slobodan igrač.

I na kraju, krajem novembra povratak u Evropu, u Dansku, uz lažne garancije menadžerske agendije "Stellar Group", čiji je vlasnik Džonatan Barnet, agent Gareta Bejla, Saula, Kevina Tripijea...

Varhagen sa dresom Viborga
Varhagen sa dresom Viborga

Potpisao je za Viborg, ali su Danci brzo vidjeli da je riječ o prevari...

"Nije mogao da doda loptu na tri metra", naveli su iz kluba prije 20-ak dana kada su objavili da su prekinuli ugovor sa Verhagenom i obavijestili da su ga tužili za prevaru.

"Očigledno da je mnogo ljudi umiješano u sve ovo i da je riječ o kriminalnom udruživanju".

Njegova fudbalska karijera je završena, ali su problemi tek počeli.

Verhagen je nakon dolaska u Dansku rekao da je odlučio da se vrati u Evropu kako bi bio bliži kćerkici koja ima godinu i po. Njena majka, njegova bivša djevojka ga je, međutim, optužila da je njoj i njenom ocu prijetio smrću.

Lažni fudbaler se iz Čilea vratio sa novom djevojkom - Najaret Muci, koja je iz Danske, preko novine "La Tercera" zavapila:

"On me oteo, na silu me odveo iz Čilea, ne dozvoljava mi da se vratim. Ukrao mi je pasoš, novac... Pomozite mi".

Policija je reagovala, ispistala slučaj i ustanovila da Muci govori istinu, te da je Verhagen u jednom tržnom centru izudarao Čileanku, bacio je na pod, uzeo njenu torbu i pobjegao.

Situacija je već postala toliko ozbiljna da se danska policija digla na noge, zatražila pomoć policije drugih država.

Prije nekoliko dana Verhagen je uhapšen u gradiću Holstebro. Sudiće mu se za prevaru, pljačku, nasilničko ponašanje, skrivanje...

Bonus video: