"El klasiko" bez golova poslije 17 godina: Real može da žali za nulom na "Nou kampu"

Opasni su bili Valverde i Bejl, čiji je gol u 72. minutu poništen zbog ofsajda. Real je, čini se, oštećen i za dva penala, nakon startova Lenglea i Rakitića nad Varanom, koje sudija Ernandes nije vidio, a nije dobio ni znak iz VAR sobe
5614 pregleda 0 komentar(a)
Duel Varana i Lenglea
Duel Varana i Lenglea
Ažurirano: 18.12.2019. 21:59h

U napetoj političkoj atmosferi, Barselona i Real odigrali su "el klasiko" bez golova, prvi put poslije 17 godina i 50 međusobnih duela.

Gosti iz Madrida propustili su veliku šansu da sa "Nou kampa" odnesu tri boda.

"Realu nedostaju samo golovi", pisala je "Marka" tokom meča u kome je Real bio bolji, opasniji, sa više šansi.

Najbolja nije pretvorena u gol u 18. minutu, kada je Pike sa gol-linije izbacio loptu koju je glavom uputio Kazemiro - Ter Štegen je već bio savladan.

Opasni su bili Valverde i Bejl, čiji je gol u 72. minutu poništen zbog ofsajda. Real je, čini se, oštećen i za dva penala, nakon startova Lenglea i Rakitića nad Varanom, koje sudija Ernandes nije vidio, a nije dobio ni znak iz VAR sobe.

Barsa nedorečena u napadu, Mesi zaustavljen i daleko od opasne zone, tako da Katalonci mogu da budu zadovoljni remijem. U posljednjim trenucima meča Argentinac je promašio veliku priliku, kojoj je, čini se, prethodilo igranje rukom, tako da bi VAR, vjerovatno, morao da interveniše...

Dva najveća rivala ostala su poravnata na vrhu, sa po 36 bodova, pet više od Sevilje.

"El klasiko" je imao uvertiru, kada su se ispred stadiona potukle dvije grupe političkih protivnika - independista i unionista. Sukobi na ulicama trajali su i tokom meča.

U 15. minutu drugog poluvremena utakmica je na kratko prekinuta, jer su navijači Barselone na teren ubacili kuglice u bojama katalonske zastave - žute i crvene.

Derbi je odigran u jeku katalonskog bunta zbog odluka španskih sudova da kazne zatvorom organizatore referenduma za nezavisnost 2017. godine.

Zbog demonstracija u Barseloni, duel na "Nou kampu" i nije odigran 26. oktobra, a i sada je bilo poziva sa čelnicima Reala političkih adresa iz Madrida da odbiju da igraju smatrajući da će fudbalska svetkovina biti zloupotrijebljena za promociju separatističkih težnji...

Bonus video: