Pozna jesen Petrovca: Od očajnog starta, do sjajnog finiša

Preuzevši tim sa začelja i svega četiri boda nakon devet kola, Nenad Vukčević je učinio da se u Petrovcu mašta i o Evropi
1290 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Petrovca, Foto: SAVO PRELEVIC
Fudbaleri Petrovca, Foto: SAVO PRELEVIC
Ažurirano: 19.12.2019. 13:26h

Plasmanom u polufinale Kupa Crne Gore Petrovac je zaslužio naslov najprijatnijeg iznenađenja drugog dijela jesenjih nadmetanja u crnogorskom fudbalu.

Standardni prvoligaš je nakon 9. kola Telekom 1. CFL bio na začelju prvoligaške tabele sa svega četiri boda, a onda...

Kormilo kluba pod Malim brdom preuzeo je Nenad Vukčević, i Petrovac je “pobjegao” sa dna tabele - na kraju polusezone zona sigurnog opstanka udaljena je svega tri boda, i bliža je nego mjesto koje donosi direktno ispadanje (pet bodova).

- Cilj pri mom imenovanju za trenera bio je da izbjegnemo direktno ispadanje, a sada čekamo saziv Upravnog odbora koji će dati ocjenu. Lično, i više sam nego zadovoljan pomakom u igri i rezultatima, jer smo u 10 prvenstvenih utakmica osvojili 14 bodova, a nakon prvih devet kola bilo ih je svega četiri. Da smo nastavili u sjajnom ritmu, da da smo u posljednja dva kola osvojili više boda, a mogli smo, onda bi se učinak mogao nazvati perfektnim. Ali, i neplanirano i iznenađujuće smo slavili neke pobjede na strani, pa moramo da budemo zadovoljni. Sve u svemu, bilo je teško, ali uspješno. Sa ove distance, drago mi je što sam preuzeo rizik i prihvatio ponudu Petrovca - sumira utiske Vukčević nakon sedmice više nego zasluženog odmora.

Osim dobrih rezultata u prvenstvu, Petrovac je uspio da se plasira u polufinale nacionalnog Kupa, i to pobjedom nad favorizovanim OFK Titogradom (0:0, 2:0).

- To je posebno važan momenat za klub, koji standardno dobro igra u Kupu i čest je učesnik završnice tog takmičenja. Do tog rezultata došli smo nakon teškog rada, ali imao sam i sreće da su igrači reagovali na promjenu na klupi, ali i da su brzo prihvatili zahtjeve stručnog štaba. To su kvalitetni igrači, mada realno postoji disbalans u ekipi, u smislu viška kvalitetnih igrača na jednoj a manjak klase u drugim linijama tima. Sa tri, četiri pojačanja bili bismo ozbiljan protivnik svakoj ekipi u ligi. Želio bih da klub zadrži igrače, uz nekoliko pojačanja, ali vidjećemo.

Vukčević se nakon igračke karijere otisnuo u trenerske vode - vodio je Budućnost, Kom i Rudar, a četiri godine proveo je u mladoj fudbalskoj selekciji Crne Gore

- Svakako da nema mjesta euforiji, mada je sada svakako lakše raditi. Vidno je bolje raspoženje u ekipi, došlo i do promjene ambicija u klubu, ali nema mjesta euforiji. Od kvaliteta rada u prelaznom roku zavisiće i izgled tabele nakon još 17 utakmica. Previše je bodova u opticaju, i nadam se da ćemo kvalitetniji ući u nastavak sezone. Sredina tabele je tako blizu, ali i nema mjesta opuštanju. Tim prije jer ima najavljenih odlazaka, ali previše je rano da se o tome priča. Igrači su, uostalom, na odmoru do 10. januara - zaključio je Vukčević.

14 bodova osvojio je Petrovac u posljednjih deset jesenjih kola, za razliku od samo četiri, koje je uzeo u prvih devet. Petrovčani su samo jedan od samo šest domaćih timova koji nikad nisu ispadali iz elite - uz Budućnost, Sutjesku, Zetu, Rudar i Grbalj

Bonus video: