Žorž Žezus pesimističan: Klubovi iz Portugala više neće osvojiti Ligu šampiona

"Finansijski mnogo zaostajemo za velikim klubovima sa kontinenta, ne vidim mogućnost ni do finala da dođemo“
1623 pregleda 1 komentar(a)
Žorž Žezus, Foto: BETA-AP
Žorž Žezus, Foto: BETA-AP

Fudbaleri Flamenga nijesu uspjeli juče da osvoje titulu svjetskog prvaka. "Mengao" je pao poslije produžetaka od Liverpula,a gol odluke postigao je Roberto Firmino.

"Ovaj trofej što nam je izmakao nam neće biti prioritet za narednu sezonu. Naravno, imamo želju da ga osvojimo i ovaj tim Flamenga je na pravom putu da to i učini“, poručio je portugalski stručnjak Žorž Žezus.

Novinare je nakon meča interesovalo stanje u portugalskom fudbalu. Žezus je ranije uspješno vodio Benfiku, a sjedio je i na klupi lisabonskog Sportinga.

"Teško da može da se napravi ovakav rezultat sa portugalskim klubovima u Evropi. Štaviše, smatram da nijedan naš klub više neće osvojiti Ligu šampiona. Prosto, finansijski mnogo zaostajemo za velikim klubovima sa kontinenta, ne vidim mogućnost ni do finala da dođemo“, rekao je Žezus.

Posljednji portugalski klub koji je osvojio Ligu šampiona bio je Porto. Predvođeni Žozeom Murinjom, "zmajevi" su se 2004. popeli na krov Evrope. Bila je to druga titula u istoriji, nakon one osvojene 1987. godine.

Osim Porta, titulu u tadašnjem Kupu evropskih šampiona osvajala je i Benfika - 1961. i 1962. godine.

Bonus video: