Ostao bih i sa 40 godina: Brazilcu se ne ide iz Čelsija

Vilijan pregovara sa upravom Čelsija o novom ugovoru, pošto mu sadašnji ističe na kraju sezone. On u posljednje vrijeme igra dobro, a u nedjelju je postigao oba gola u pobjedi nad Totenhemom 2:0
1704 pregleda 0 komentar(a)
Vilijan, Foto: AP
Vilijan, Foto: AP

Fudbaler Čelsija Vilijan rekao je da bi želeo da ostane u tom londonskom klubu sve dok ne napuni 40 godina.

Vilijan pregovara sa upravom Čelsija o novom ugovoru, pošto mu sadašnji ističe na kraju sezone. On u posljednje vrijeme igra dobro, a u nedjelju je postigao oba gola u pobjedi nad Totenhemom 2:0.

Vilijan može u januaru da pregovara sa drugim klubovima, ali je 31-godišnji Brazilac potvrdio da pregovara o ostanku na Stamford Bridžu.

"Svi znaju da volim ovaj klub i koliko uživam igrajući za Čelsi. Ako budem mogao, ostaću ovdje sve dok ne napunim 40 godina, ali fudbal nije uvijek takav. Želim da ostanem pošto volim ovdje da igram. Nije to samo moja odluka, moramo zajedno da odlučimo. Razgovarali smo. Nadam se da mogu da kažem da ću ostati, ali za sada ne mogu to kažem", rekao je Vilijan, prenio je Skaj.

Vilijan je naveo da fudbalske organizacije moraju da učine više u borbi protiv rasizma, nakon što je njegov saigrač Antonio Ridiger vredjan tokom utakmice sa Totenhemom.

Londonska policija počela je istragu i sarađuje sa Totenhemom kako bi otkrila odgovorne, a učestvuje i Fudbalski savez Engleske.

U 63. minutu utakmice Ridiger je obavestio svog kapitena da je pretrpio uvrede na rasnoj osnovi, praćen je protokol Premijer lige protiv diskriminacije i navijači su u tri navrata opomenuti.

Vilijan je rekao da ne razume kako i zašto fudbalski navijači na rasnoj osnovi vrijeđaju protivničke igrače, kada podržavaju tamnopute igrače u svom timu.

"To je razočaravajuće, ne znam kako ljudi mogu da razmišljaju na takav način. U njihovom timu (Totenhem) ima crnih igrača. Mislim da svi zajedno moramo to da zaustavimo. To je sramota za svakoga. To boli, ne moraju to meni da rade, rade mojim saigračima i osjećaj je loš. Na terenu ne možeš mnogo o tome da razmišljaš jer se onda ne koncentrišeš na utakmicu", naveo je on.

Bonus video: