Sampaoli nije pozvao Dibalu i Ikardija

Zvijezde Juventusa i Intera imaju problema sa povredama u posljednje vrijeme, ali su se oporavili i mogli su da budu spremni za reprezentativne obaveze da je selektor htio da ih pozove
54 pregleda 3 komentar(a)
Sampaoli, Foto: Reuters
Sampaoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2018. 18:50h

Argentinski selektor Horhe Sampaoli je objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve krajem marta protiv Italije i Španije.

Opet su u centru pažnje napadači. Pozvani su Serhio Aguero i Gonsalo Iguain, koji su bili u nemilosti bivšeg selektora Edgarda Bause, a potom i kod Sampaolija na početku mandata.

Oni su opet u špicu uz Lionela Mesija, ali zato nema Paula Dibale i Maura Ikardija.

Zvijezde Juventusa i Intera imaju problema sa povredama u posljednje vrijeme, ali su se oporavili i mogli su da budu spremni za reprezentativne obaveze da je selektor htio da ih pozove. Stavio ih je, doduše, na rezervnu listu.

Umjesto toga, on je Rominog ofanzivca Dijega Perotija uvrstio u napadače. Na spisku nema najboljeg igrača Atalante Alehandra-Papua Gomesa, koji je do sada bio standardan kod Sampaolija.

Ostaje još da selektor pozove igrače iz domaćeg prvenstva, a pretpostavlja se da će to biti defanzivac Fabrisio Bustos (Independijente), vezisti Enco Peres (River Plata), Pablo Peres (Boka juniors), krilo Kristijan Pavon (Boka juniors) i napadač Lautaro Martines (Rasing).

Spisak - golmani: Serhio Romero (Mančester junajted), Nauel Gusman (Tigres), Vili Kabaljero (Čelsi)

Odbrana: Markos Roho (Mančester junajted), Gabrijel Merkado (Sevilja), Nikolas Otamendi (Mančester siti), Federiko Fasio (Roma), Nikolas Taljafiko (Ajaks), Markos Akunja (Sporting Lisabon), Ramiro Funes Mori (Everton)

Vezni red: Eduardo Salvio (Benfika), Anhel di Marija (PSŽ), Havijer Maskerano (Hebei), Lukas Biglija (Milan), Ever Banega (Sevilja), Đovani lo Selso (PSŽ), Leandro Paredes (Zenit), Manuel Lansini (Vest Hem)

Napad: Lionel Mesi (Barselona), Serhio Aguero (Mančester siti), Gonsalo Iguain (Juventus), Dijego Peroti (Roma)

Bonus video: