Samo Mesi brani čast savremenog fudbala

Španski dnevnik As sastavio je ekipu od 11 najboljih svih vremena
4938 pregleda 0 komentar(a)
Sastav u izboru dnevnika As
Sastav u izboru dnevnika As

Polemikama o najboljem fudbaleru, ali i fudbalskoj ekipi u istoriji najvažnije sporedne stvari nikada kraja, ali se španski dnevnik "As" odlučio da na kraju godine sastavi idealnih 11 u istoriji najpopularnije igre na svijetu.

U najboljih 11 najviše je Argentinaca, čak tri, a jedini aktivni fudbaler kojem se ime našlo u izboru prestižnog španskog dnevnika je napadač Barselone i selekcije "gaučosa", Lionel Mesi.

Sastav u izboru "As-a", izgleda ovako - golman: Lav Jašin (SSSR). Odbrana: Kafu (Brazil), Bobi Mur (Engleska), Franc Bekenbauer (Njemačka), Paolo Maldini (Italija). Vezni red: Johan Krojf (Holandija), Zinedin Zidan (Francuska), Dijego Maradona (Argentina), Alfredo di Stefano (Argentina) - Lionel Mesi (Argentina), Pele (Brazil).

Formacijski As je postavio šemu 4-3-1-2, u kojoj se Di Stefano nalazi iza Mesija i Pelea, kao špiceva.

U idealnoj ekipi nema jednog od najboljih strijelaca i najtrofejnijih igrača u istoriji, napadača Juventusa i selekcije Portugala, Kristijana Ronalda, koji je sa uspjehom igrao u Sportingu, Mančester junajtedu i madridskom Realu, sa kojim je osvojio tri uzastopne Lige šampiona.

Na spisku "As"-a nema ni jednog od najboljih lijevih bekova svih vremena, nezaobilaznog u ranijim brojnim anketama - Brazilca Roberta Karlosa, ali ni jednog od najboljih napadača ikada, Brazilca Ronalda.

Bonus video: