Godina u znaku Sutjeske: Ćetković najbolji igrač, Rakojević najbolji trener

Stefan Milić iz Budućnosti, Milan Vukotić (Iskra) i napadač Zete Ivan Vukčević dobili su priznanja za najperspektivnije fudbalere Crne Gore, dok je Ilija Mugoša najbolji igrač futsala
1420 pregleda 0 komentar(a)
Marko Ćetković, Foto: FSCG
Marko Ćetković, Foto: FSCG
Ažurirano: 26.12.2019. 17:51h

Nikola Rakojević je najuspješniji trener, Marko Ćetković najbolji igrač Telekom 1. CFL - godina na izmaku protekla je u znaku Sutjeske, aktuelnog šampiona.

Pokazala je to anketa FSCG, u kojoj su glasali prvoligaški treneri i kapiteni.

"Ovo je nagrada svih nas u klubu - igrača prije svih, saradnika u stručnom štabu koji su stajali iza svake moje odluke, rukovodstva, a posebno navijača, koji su uvijek bili uz tim. Iza nas je, prije svega, sjajno evropsko ljeto - jer, igrati dobro, i to protiv takvih klubova, je nešto što me je po mom mišljenju i dovelo do ovog priznanja", kazao je Rakojević, čija je ekipa izborila plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, eliminisavši Slovan iz Bratislave.

On je treći put izabran za najuspješnijeg trenera u Crnoj Gori, uz jednu nagradu koja mu je pripaala u zajedničkoj državi.

Nikola Rakojević
Nikola Rakojević(Foto: Savo Prelević)

Rakojević je dobio 45 glasova, ispred bivšeg trenera Budućnosti Branka Brnovića kojem je pripalo 20 i trenera Iskre Aleksandra Nedovića sa 11.

"Nikšić je ljetos živio za fudbal i to je ono sto bih volio da bude svake nedjelje. Očekujem da fudbalska 2020. bude bolja od druge polovine 2019. Mislim da može da bude, jer ako smo mogli u jednom momentu da napravimo razliku, možemo i da uradimo nešto što niko nije do sada - da nadoknadimo zaostatak. Moramo da vjerujemo", dodao je Rakojević, čija ekipa ima osam bodova manje od vodeće Budućnosti na polusezoni.

Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegić uručio je priznanja Nedoviću i Rakojeviću(Foto: FSCG)

Marko Ćetković je osvojio sve što se moglo u Crnoj Gori, i to više puta - a prvi put je izabran za najboljeg fudbalera.

"Moja najvrijedinija nagrada individualno, možda malo i kasno, sa 33, ali u fudbalu nikad nije kasno - mislim da sam ustrajao, imao kontinuitet. Moguće da je razlog za ovo 'zakašnjenje' što mu mom nekom najboljem periodu nisam igrao ovdje, već u inostranstvu, a srećan sam što sam ipak uspio", kazao je Ćetković.

On je u tijesnoj trci dobio 49 glasova, sedam više od Draška Božovića iz Budućnosti (42), a deset više od saigrača iz Sutjeske Branislava Jankovića (39).

Vladimir Jovović
Vladimir Jovović uručio je priznanja najboljim igračima Telekom 1. CFL(Foto: FSCG)

Ćetković kaže da je i dalje "gladan" pobjeda i trofeja.

"Motiva uvijek ima - igraću dok god imam pozitivnu tremu prije utakmice, dok god budem bio zdrav", zaključio je Ćetković.

Kapiten Budućnosti Stefan Milić, ofanzivni vezista Iskre Milan Vukotić i napadač Zete Ivan Vukčević dobili su priznanja za najperspektivnije fudbalere Crne Gore, po ocjeni trenerske komisije.

Ilija Mugoša iz KMF Titograd izabran je za najboljeg igrača futsala, i to po drugi put, nakon priznanja koje je dobio 2017. godine.

Ilija Mugoša
Iliji Mugoši priznanje je dodijelio selektor futsal reprezentacije Sveto Ljesar(Foto: FSCG)

Bonus video: