Ronaldova poruka: Nikome više ništa ne dokazujem - samo sebi i porodici

"Uradio sam toliko da ne moram nikome ništa da dokazujem - osim sebi i mojoj porodici. I zato uživam kao nikad. Ali, motiv je ogroman, jer želim da ostanem na visokom nivou", kazao je Ronaldo, koji u februaru puni 35 godina
2625 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: AP
Ronaldo, Foto: AP

Kristijano Ronaldo je u Dubajiu, na mini odmoru, ali i na mini pripremama za nastavak sezone.

U intervjuu za "Marku", koja je sponzor manifestacije "Globe soccer awards", kazao je da u ovim godinama najviše uživa u fudbalu.

"Uradio sam toliko da ne moram nikome ništa da dokazujem - osim sebi i mojoj porodici. I zato uživam kao nikad. Ali, motiv je ogroman, jer želim da ostanem na visokom nivou", kazao je Ronaldo, koji u februaru puni 35 godina.

Tajna njegovog trajanja je jednostavna...

"Moj način života je takav da sam posvećen fudbalu i da vodim računa o svom tijelu. Treniram, vodim računa o ishrani i odmoru. Možda je dosta toga programirano, ali tako mora. Ne mogu svi sportisti da zadrže takav režim, ali da bi ostao na vrhu moraš da žrtvuješ dosta toga. Takođe, organizacija života je veoma važna - 70 odsto mog života posvećeno je fudbalu, ali ostaje vrijeme i za sve", kazaoje Ronaldo.

Kraj karijere se bliži...

"Pripremam se za novi život. Uvijek želim da naučim nešto novo - recimo, sigurno ću usavršavati moj engleski, želim da dođem do Holivuda, da snimim film.... To su planovi".

Ali, do kraja karijere ima dosta ciljeva...

"Mnogi se pitaju da li mogu da oborim rekord Pelea po broju golova. Volio bih, ali ne znam da li ću moći. Sve dolazi prirodnim putem. Ali, kako god - on će zauvijek ostati Pele, ja ću biti Kristijano, svi veliki igrači ostaju dio istorije", rekao je Portugalac.

Bonus video: