Svi pričaju o Nejmaru, a Real je uoči revanša u mnogo većim problemima

Modrić, Kros i Marselo - imena su trojice krucijalnih igrača Reala na koje Zidan neće moći da računa
3 komentar(a)
Luka Modrić, Foto: Reuters
Luka Modrić, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2018. 15:07h

Povreda Nejmara, operacija, pauza od najmanje dva mjeseca i njegovo neigranje u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Reala - fudbalska je tema sedmice u Evropi.

Napadač Pari Sen Žermena povrijedio se u nedjelju protiv Marseja u prvenstvu Francuske i neće moći da pomogne svojim drugovima u pokušaju da nadoknade poraz od 3:1 iz Madrida, iz prve utakmice.

U kompletnoj fami vezanoj za najskupljeg igrača u istoriji fudbala, potpuno u drugom planu ostala je činjenica da je Real - još više hendikepiran nego PSŽ, napominje "Marka".

"On je Nejmar, on je plaćen 222 miliona eura, vjerovatno sa razlogom. On je i prvi kamenčić u fudbalskoj imperiji koja tek treba da bude izgrađena u Parizu, ali to ne opravdava činjenicu da niko ne pominje da će Real u revanšu biti bez Modrića, Krosa i Marselona", piše najuticajniji španski sportski list u uredničkom komentaru.

Marselo, Kros i Modrić - povrijeđeni su, i šanse da zaigraju na "Parku prinčeva" u utorak veče gotovo da ne postoje.

"On je Nejmar, on je plaćen 222 miliona, o njemu se govori, ali Real je hendikepiran mnogo više od PSŽ-a", navodi "Marka".

Modrić, Kros i Marselo su, uz Kristijana Ronalda u napadu i Serhija Ramosa u odbrani, najznačajniji fudbaleri Reala.

Umnogome zahvaljujući pefektnom paru veznih fudbalera, Hrvatu i Njemcu, Real je osvojio dvije uzastopne Lige šampiona, a pitanje je da li bi bio toliko ubojit u napadu da nije bilo fenomenalnih ubacivanja brazilskog beka po lijevoj strani.

"Marka" navodi još jedan problem:

"Emeri nema Nejmara, ali ima Di Mariju da ga zamijeni. Ima i Drakslera. Zidan, sa druge strane, nema igrača koji će zamijeniti Marsela, nema prave zamjene ni za Modrića i Krosa".

Dakle, nema Nejmara, ali je Real hendikepiran više nego Pari Sen Žermen.

Drugi dio "blokbastera" Real - PSŽ na programu je u utorak u 20.45 u Parizu.

Bonus video: