Anćeloti nakon još jedne pobjede: Timski duh je naša najveća snaga

Everton je vezao i drugu pobjedu pod vođstvom Anćelotija. Everton sada ima 25 bodova i zauzima 10. mesto na tabeli, a isti broj poena imaju i Svrake na poziciji ispod.
2151 pregleda 0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Karlo Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2019. 20:43h

Karlo Anćeloti je nakon samo dva meča totalno preporodio "Karamele". Everton je danas u goste savladao Njukasl sa 2:1 i zabilježio drugu vezanu pobjedu otkada je klupu preuzeo Karlo Anćeloti.

"Srećan sam. Započeli smo meč jako dobro, onda je Njukasl počeo da nas pritiska, ali smo znali da reagujemo. Odigrali smo jako dobro, tim napreduje svakodnevno i to je ono što je najvažnije", rekao je nakon meča Anćeloti.

Everton se nakon 20 kola nalazi na sredini tabele. Iskusni italijanski stručnjak smatra da je ključ njegove ekipe timski duh.

"Kada sam došao ovdje zatekao sam odličnu atmosferu. Bivši trener Dankan Robinson odradio je odličan posao. Igrači se sada polako prilagođavaju mojim zahtjevima. Svakako da je tabela važna , ali smo sada fokusirani na sljedeću utakmicu. Cilj nam je igramo dobar fudbal", izjavio je Anćeloti.

Otkako je Anćeloti stigao na klupi Evertona mladi napadač Dominik Kalvert-Luin počeo je sjajno da igra. Na posljednje dvije utakmice postigao je tri gola.

"Kalvert-Luin igra zaista sjajno. Kod drugog gola je Ričarlison uradio veliki posao. Međutim, zaista nije važno ko će davati golove sve dok tim igra dobro", zaključio je Anćeloti.

Ovo je Anćelotiju bio jubilarni 50. trijumf u Premijer ligi. Sljedeći meč "Karamele" će odigrati prvog dana 2020. godine, kada će imati teško gostovanje Mančester sitiju.

Bonus video: