Afera "Žuta traka": Gvardiola spreman da popusti

Gvardiola se javno zalaže da se lideri katalonskog pokreta za nezavisnost Đordi Sančes , Đordi Kiućart, Hoakim Forn i Oriol Hunqeras puste iz zatvora
2 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2018. 14:03h

Pep Gvardiola je spreman da skine žutu traku ukoliko to od njega budu tražili čelnici kluba.

Trener Mančester sitija je pod istragom engleskog fudbalskog saveza, jer već nekoliko mjeseci na svakoj utakmici nosi traku, koja simbolizuje borbu za oslobađanje katalonskih zatvorenika iz španskih zatvora.

Gvardiola je nedavno kazao da nije riječ o političkoj poruci, već o njegovom ličnom stavu, te će nastaviti to da radi, bez obzira na eventualne kazne FA.

"Mnogo je važnije šta će se dogoditi sa klubom i timom, nego to što ja mislim. Ja sam pojedinac koji ima takve stavove, ali ako oni štete klubu, spreman sam da skinem traku, a ne da promijenim mišljenje" kazao je Gvardiola.

Gvardiola se javno zalaže da se lideri katalonskog pokreta za nezavisnost Đordi Sančes , Đordi Kiućart, Hoakim Forn i Oriol Hunqeras puste iz zatvora.

FA, međutim, smatra da je žuta traka politički simbol i politička poruka.

"Ova traka ima istu poruku kao trake koje se nose u danima borbe protiv, recimo, kancera dojke, AIDS-a... Ideja je ista, ali ako će moja ideja naškoditi klubu onda mogu i da drugi način da je zastupam", kazao je Gvardiola, koji ima rok do 5. marta da se izjasni povodom istrage FA.

Bonus video: