U susret zimskom prelaznom roku: Ovi igrači bi mogli promijeniti sredinu u januaru

Uoči početka zimskog prleaznog roka, BBC je objavio nekoliko kandidata, koji bi u januaru mogli da promjenu sredinu
5825 pregleda 0 komentar(a)
Garet Bejl, Foto: Beta-AP
Garet Bejl, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 31.12.2019. 11:46h

Prvog dana 2020. godine počinje zimski prleazni rok. Dane u januaru klubovi koriste da isprave greške napravljene u ljetnjem prelaznom roku i dodatno ojačaju igrački kadar.

Neki transferi su već realizovani. Najzvučniji je svakako prelazak norveške senzacije Erlinga Halanda iz Salcburga u Borusiju Dortmund. Osim Halanda, Salcburg je napustio i Japanac, Takumi Minamino, koji je pojačao Liverpul, dok je Edinson Kavani na pragu madridskog Atletika.

Uoči početka zimskog prleaznog roka, BBC je objavio nekoliko kandidata, koji bi u januaru mogli da promjenu sredinu. Ovu su, samo, neka imena:

Pol Pogba - Mančester junajted

Kao i prošlog ljeta, i u januaru je odlazak Pola Pogbe iz Mančester junajteda akutelan. Francuz se nije naigrao u prvom dijelu sezone, zbog povrede članka je na terenu bio svega osam puta, a često se spekulisalo da će otići iz Junajteda.

Iako je menadžer "crvenih đavola", Ole Gunar Solskjer u par navrata govorio da će Francuz ostati, suprotne najave su stizale, kako od igrača, tako i od njegovog menaždera, Mina Rajole. A razvoj situacije sa strane posmatraju Real Madrid i Juventus, koji bi vezistu rado vidjeli u svom timu.

Kristijan Eriksen - Totenhem

Saga o budućnosti veziste Totenhema, Kristijana Eriksena se nastavlja. Dancu ugovor sa "pijevcima" ističe 30. juna i Totenhem mora u januaru da ga proda, ako želi da zaradi nešto novca.

Vezista je prošlog ljeta bio želja madridskog Atletika, spominjao se odlazak u Real, zvao je i Mančester junajted, a na kraju je Eriksen ostao u Totenhemu. I veći dio sezone proveo na klupi za rezervne igrače.

Garet Bejl - Real Madrid

Velški internacionalac ljetos je bio na pragu odlaska iz Madrida, bilo je ponuda iz Kine, a na kraju je ostao u Realu. I nije se naigrao.

Prvi dio sezone obilježio je loš odnos sa trenerom Zinedinom Zidanom i sukob sa navijačima, koje je naljutio kada je pozirao sa, sada već čuvenom zastavom:

"Vels. Golf. Madrid. Tim redom", pisalo je na zastavi, nakon utakmice Velsa i Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2020.

Ta zastava odgovor je na kritike bivšeg fudbalera Reala, Predraga Mijatovića, koji je izjavio da Bejl ispred posla u Realu uvijek stavlja reprezentaciju Velsa i golf.

Zidan ne bi imao ništa protiv da Bejl napusti klub. A ukoliko Velšanin to učini, brzo bi pronašao novi angažman. Mančester junajted i Totenhem pažljivo prate situaciju i spremi su da reaguju.

Džejdon Sančo - Borusija Dortmund

Džejdon Sančo briljirao je u jesenjem dijelu sezone u Bundesligi. Odigrao je 24 meča u svim takmičenjima, postigao 12 golova i imao 11 asistencija. Postao je prvi igrač u "ligama petice", koji je ostvario učinak od minimum 10 golova i isto toliko asistencija.

Klub iz Dortmunda već je doveo Erlinga Halanda, pa na "Signal Iduna parku" možda i budu voljni da saslušaju brojne ponude za Sanča. Čelsi, Real Madrid, Barselona, Mančester junajted i Mančester siti žele u svojim redovima da vide engleskog reprezentativca, čija cijena ne bi bila ispod 100 miliona eura.

Sanču ugovor sa Dortmundom mu ističe tek 2022. godine,.

Timo Verner - Lajpcig

Poslije 17 odigranih kola lider Bundeslige je Lajpcig, a jedan od najzaslužnijih za ostvarene rezultate je napadač Timo Verner.

On je na 17 mečeva u domaćem šampionatu postigao 18 golova, a ima i šest asistencija. U prosjeku trese mrežu svakih 79 minuta.

Njegove partije prate minhenski Bajern, Real Madrid i Mančester junajed, jedno vrijeme mediji su ga povezivali sa Liverpulom, pa će u Lajpcgu biti na mukama da zadrže najboljeg igrača.

Nikolo Zanilo - Roma

Riječ je o talentovanom igraču Rome, koji je igrama skrenuo pažnju brojnih klubova. Proglašen je za najboljeg mladog fudbalera u Seriji A, a ove sezone je u domaćem šampionatu postigao četiri gola uz jednu asistenciju.

Totenhem, Mančester junajted i PSŽ rado bi ga vidjeli u svojim redovima piše BBC.

Olivije Žiru - Čelsi

Menažder Čelsija, Frenk Lampard prednost u napadu "plavaca" dao je mladom Tejmiju Ejbrahamu, koga je u nekoliko navrata mijenjao Miči Bačuaji. Sve to je sa klupe posmatarao Olivije Žiru.

Francuz je, logično, nezadovoljan minutažom i selidba iz Londona u januaru je izvijesna.

Žiruu ugovor sa Čelsijem ističe na ljeto, a situaciju prate Atletiko Madrid i Inter.

Lukas Toreira - Arsenal

Urugajac je impresionirao prošle sezone, dok se ove uklopio u sivilo Arsenala.

Mediji sve češće potenciraju njegov odlazak iz sjevernog Londona i povratak u Italiju.

Toreira je iz Sampdorije došao u Arsenal 2018. godine, a na pitanje o povratku na Apenine, njegov agent je odgovorio:

"Vidjećemo šta će se desiti".

Za Urugvajca je zainteresovan Napoli.

Nejtan Ake - Bornmut

Po mnogima jedan od najboljih defanzivaca na Ostrvu. Ake je u Bornmut došao iz Čelsija prije dvije godine, a u januaru bi mogao da se vrati u London, budući da je Čelsiju ukinuta zabrana dovođenja igrača.

Prilikom prodaje Akea Bornmutu, Čelsi je u ugovor ubacio povratnu klauzulu, po kojoj ima pravo preče kupovine. Sada bi to pravo mogli da iskoriste, a transfer se procjenjuje na 40 miliona eura.

Vilfred Zaha - Kristal Palas

U Čelsi bi, navodno, mogao i Vilfred Zaha. Reprezentativac Obale Slonovače, najbolji je igrač Kristal Plasa, koji ga je ljetos - uprkos brojnim ponudama - jedva zadržao.

Zaha ne bi imao ništa protiv da promjeni sredinu, a zov Lige šampiona teško je odbiti.

Bonus video: