Real u predgrađu Madrida došao do prve pobjede u 2020, Oblak sačuvao Atletiko

Tim Zinedina Zidana bolji od Hetafea (3:0), slovenački golman u sudijskoj nadoknadi odbranio trijumf Atletika protiv Levante (2:1)
2226 pregleda 0 komentar(a)
Real pobijedio Hetafe, Foto: Twitter
Real pobijedio Hetafe, Foto: Twitter
Ažurirano: 04.01.2020. 21:26h

Madridski klubovi su na pravi način otvorili 2020. godinu - Real je slavio nakon tri remija u Primeri, dok je Atletiko upisao treći uzastopni trijumf.

Tim Zinedina Zidana je savladao Hetafe u predgrađu 3:0, ali rezultat i nije prava slika onoga što se dešavalo na stadionu „Alfonso Peres”.

Jer, Hetafe je u prvom poluvremenuo imao nekoliko dobrih šansi da matira Tiba Kurtou, a onda je Real poveo autogolom nakon prekida, kada je David Sorija u 34. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Real je sve dileme otklonio početkom drugog poluvremena - pogodio je Rafael Varan, prije nego je Luka Modrić poslije kontranapada u sudijskoj nadoknadi stavio tačku na utakmicu.

„Uvijek je teško na ovom stadionu. Rezultat to ne govori, ali imali smo problema”, rekao je Zidan i nastavio:

„Čeka nas mnogo izazova i bitno je da smo godinu otvorili na pravi način. Imali smo slabiji finiš 2019, zato su ova tri boda veoma bitna”, istakao je francuski stručnjak.

Real je u periodu od 15. do 22. decembra remiziirao sa Valensijom (1:1), Barselonom i Atletik Bilbaom (po 0:0).

„Dug je put ispred nas. Da bismo smo osvojili ligu, što želimo, moramo da pobjeđujemo u kontinuitetu”, dodao je Zizu.

Atletiko je savladao Levante na „Vanda Metropolitanu” (2:1), svi pogoci su viđeni u prvih 45 minuta. Domaćin je poveo golom Anhela Koree, poravnao je Marti Rođer, a konačan rezultat je postavio brazilski defanzivac Felipe.

Levante je dugo odolijevao, a onda dočekao zicer u sudijskoj nadoknadi kada je Atletiko spasao Jan Oblak. Slovenački golman je u 93. minutu zaustavio šut glavom Enisa Bardija.

„Oblak nam je omogućio da pobijedimo meč koji smo morali da riješimo mnogo ranije”, rekao je Dijego Simeone.

Stefan Savić nije bio u protokolu za ovaj meč, dok je Nikola Vukčević bio na terenu posljednjih desetak minuta. Dobio je žuti karton zbog kojeg će propustiti narednu utakmicu Levantea.

Atletiko sada dijeli treće mjesto na tabeli sa Seviljom, imaju po 35 bodova, dok je Valensija trijumfom nad Eibarom (1:0, strijelac Maksi Gomes) preskočila Hetafe na šestoj poziciji i ima isti broj bodova (31) kao i Sosijedad, uz utakmicu manje.

Bonus video: