LIVE BLOG Transferi uživo: Alkaser se vraća u Primeru, Aston Vila našla golmana u Milanu, Čelsi bi da čeka Sanča

Pratite sa nama dešavanja u zimskom prelaznom roku
9943 pregleda 0 komentar(a)
Pako Alkaser, Foto: Beta/AP
Pako Alkaser, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2020. 21:03h

Prvog dana 2020. godine počeo je zimski prelazni rok, a vi svakodnevno na našem portalu pratite dešavanja sa zimske fudbalske pijace.

Napadač Vest Hema Havijer Ernandes mogao bi da pojača Los Anđeles Galaksi, koji je u potrazi za golgeterom nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića.
Čelsi želi da čeka Džejdona Sanča i njegovu odluku da li bi već u januaru napustio Borusiju, prenosi Skaj sports. Od odgovora Sanča zavisi i interesovanja "plavaca" za Vilfreda Zahu.
Napadač Atalante Musa Berou ide u Bolonju, javlja italijanski Skaj. Kompletna operacija vrijedi 19 miliona eura - 13 plus bonusi.
Aston Vila je u potrezi za golmanom nakon povrede Toma Hitona. Izbor je izgleda pao na veterana iz Milana Pepea Rejnu.
Vezista Bolonje Rikardo Orsolini ima opciju da se vrati u Juventus, otkrivaju italijanski mediji.
Postoji, naime, pravo preče kupovine, po kojem "stara dama" na ljeto 2020. može da angažuje Orsolinija za 22,5 miliona eura. Takođe, u ugovoru je i opcija za ljeto 2021. s tim što bi 22-godišnji fudbaler tada torinski klub koštao 30 miliona.
Crnogorski golman Matija Šarkić se vratio u Aston Vilu s pozajmice iz škotskog Livingstona. Opširnije čitajte ovdje.
Dolazak Erlinga Halanda u Borusiju zatvorio je vrata prvog tima Paku Alkaseru, pa se spekuliše da bi provjereni golgeter mogao da se vrati u španski fudbal.
"Bild" javlja da su ga "milioneri" ponudili Sevilji, koja traži napadača poslije odlaska Munsa Dabura u Hofenhajm. U igri za Alkasera je i Atletiko Madrid.
Napoli je ozbiljno zagrizao za slovačkog vezistu Stanislava Lobotku. Napolitanci su sada i popravili ponudu koja je poslata Selti - spremni su da plate 21 milion plus bonuse.
Fernandinjo je na dobrom putu da ostane u Mančester sitiju i produži ugovor koji mu ističe na kraju sezone.
"Kada sam potpisivao novi ugovor 2018. godine postojaka je klauzula po kojoj se saradnja automatski produžuje u slučaju da ispunim određene ciljeve. Sada sam blizu da ih ispunim, samim tim je i novi ugovor blizu. Razgovori su već počeli", rekao je Fernandinjo.
Roma je počela pregovore sa Drisom Mertensom, javlja Korijere delo sport. Belgijancu na ljeto ističe ugovor sa Napolijem i izvjesno je da ga neće produžiti, pa bi u Rim došao bez obeštećenja.
"Vučica" je navodno spremna da ponudi Mertensu trogodišnji ugovor vrijedan 4,5 miliona po sezoni.
Inter želi da zadrži još jednog talentovanog mladića. Nakon Sebastijana Espozita, u Gradu mode se vode pregovori i oko produžetka saradnje sa Alesandrom Bastonijem.
Aston Vila je službeno demantovala da je ponudila 28 miliona eura za Kšištofa Pjonteka.
Inter želi da još dugo zadrži Sebastijana Espozita, napadača rođenog 2002. godine.
Spreman mu je maksi-ugovor do 2025. godine.
Šalke, a ne Milan, dovodi štopera Žan Klera Todiboa iz Barselone na pozajmicu, tvrdi Bild.
Ajaks planira da vrati Matajsa de Lihta na pozajmicu. De Liht je ljetos iz Amsterdama za 85 miliona eura prešao u Juventus, ali je odigrao daleko ispod očekivanja. Ajaksu je defanzivac neophodan, jer je Dejli Blind nedavno operisao srce.
Vulverhempton je blizu realizacije transfera Najdžela Lonvajka iz PSV-a. Čitava posao iznosiće 180 hiljada funti.
Liverpulov igrač Ajzak Kristi Dejvis otišao je na pozajmicu u Serkl Briž do kraja sezone.
Brajan Kristante produžio je ugovor sa Romom do 2024. godine.
Espanjol je blizu realizacije posla sa Benfikom oko realizacije transfera Raul de Tomasa. Cijena posal iznosiće 20 miliona eura.
Pregovori Fiorentine i Vulverhemptona oko transfera Patrika Kutronea su zaustavljeni. Dviej strane dogovorile su pozajmicu sa pravom otkupa, ali su pregovori zaustavljeni, jer Italijan nije uspio da dogovori ličen uslove sa "violom".
Njukasl pregovara sa Lajpcigom oko eventualne pozajmice Ademole Lukmana. Igrač je ljetos sitgao u Lajpcig, nije zadovoljan i hoće da promijeni sredinu.
Jedna vijest iz Crne Gore. Vezista Budućnosti Miloš Mijić najvjerovatnije neće pojačati Iskru. Opširnije ovdje.
Nekadašnji crnogorski reprezentativac Staniša Mandić napustio je Zrinjski iz Mostara i vratio se u norveški Sogndal. Opširnije ovdje.
Napoli i dalje radi na realizaciji transfera Dijega Damea iz Lajpciga i Valerija Sobotke iz Selte. Napolitanci žele da ojačaju vezni red, a izbor je pao Sobotku i Damea.
Izvršni direktor Mančester junajteda, Ed Vudvord blokirao je transfer Ešlija Janga u Inter ovog mjeseca. Ipak u Mančesteru ne isključuju mogućnost realizacije transfera na ljeto.
Jangu ugovor sa Junajtedom ističe na ljeto, a već sada može da pregovara sa zainteresovanim stranama.
BBC piše da će situacija biti jasnija u naredna 24 sata.
Borusija Dortmund nema namjeru da ovog januara proda Džejdona Sanča. Engleski reprezentativac je na meti brojnih klubova, ugovorom je za "milionere" vezan do 2022, a olakšavajuća okolnost za Dortmund je što ne postoji klauzula u ugovoru.
U trku za fudbalera Milana, Rikarda Rodrigeza ušao je i Lion.

Aston Vila traži golmana, a izbor ja pao na Pepea Reinu. Engleski klub započeo je pregovore sa Milanom, a želja je da se posao što prije završi, budući da je prvi golman Vile, Tim Hiton zbog povrede završio sezonu.

Napadač Brajtona, Nil Mopaj nalazi se na listi želja Napolija.

Čelsi će razmotriti mogućnost da u januaru proda Markosa Alonsa.

Za Španca je zainteresovan Inter

Lijevi bek se nije naigrao od Lampardovog dolaska. Odigrao je 14 mečeva, a prednost je imao Emerson.

Defanzivac Milana, Rikardo Rodrigez želi da napusti "rosonere" i ode u Fenerbahče. On je ove sezone odigrao pet mečeva i rastanak je realnost. Ako se realizuje, transfer će iznositi između osam i 10 miliona eura.
Inter pregovara sa Mančester junajtedom oko transfera Ešlija Janga. "Neroazuri" su spremni da Jangu ponude ugovor na 18 mjeseci.

Agent Vilfreda Zahe, Pini Zahavi pokušava da dogovori prelazak njegovog klijenta u Totenhem.

Totenhem je zainteresovan da ovaj transfer realizuje na ljeto. Zaha je i prošle godine želio da napusti klub, ali u Kristal Palasu nijesu bili voljni da ga puste.

Menadžer Evertona Karlo Anćeloti poručio je veziti Gilfiju Sigurđsonu da je slobodan u izboru nove sredine.
Anćeloti planira da osvježi sastav, a kandidati za dolazak na "Gudison" su Hames Rodriges, Janik Karasko i Adrijen Rabio.
Milan je zainteresovan za danskog štopera Andreasa Kristensena.

Bonus video: