Mijić neće u Iskru - povratak u Srbiju je realnija opcija

Najbolji igrač Budućnosti iz prošle sezone trebalo je da bude zvijezda zimskog prelaznog roka
3165 pregleda 4 komentar(a)
Miloš Mijić je prošle sezone bio najbolji igrač Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Miloš Mijić je prošle sezone bio najbolji igrač Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Vezista Budućnosti Miloš Mijić najvjerovatnije neće pojačati Iskru, iako su se dva kluba praktično o svemu dogovorila oko njegovog prelaska u Danilovgrad.

Čekao se, međutim, pristanak fudbalera, a njega još uvijek nema - i pitanje je da li će ga biti.

Mijić je prošlog ljeta potpisao novi ugovor sa Podgoričanima, nakon sezone u kojoj je bio najbolji igrač ekipe. Kako je, međutim, jesenas dospio na klupu za rezerve, i uglavnom pripomagao u drugom poluvremenu, posebno nakon dolaska novog trenera Mladena Milinkovića, „plavi” su odlučili da ga se odreknu kako bi, prije svega, oslobodili mjesto za dovođenje novog stranca.

Sa Iskrom je dogovorena neka vrsta pozajmice - dio ugovora, naime, trebalo je i dalje da mu isplaćuje Budućnost, a dio danilovgradski tim.

Fudbaler koji je prije dva mjeseca napunio 30 godina, i koji je trebalo da bude zvijezda zimskog prelaznog roka, ima, kako sada stvari stoje, drugačije planove.

Ako ne ode u Iskru, teško da će ostati u Crnoj Gori. Ljetos ga je tražila Sutjeska, a zimski transfer u redove aktuelnog šampiona je maltene nemoguće misija. Jer, za odlazak u januarskom prelaznom roku potrebna je dozvola kluba, a malo je vjerovatno da će Budućnost dati Mijića najvećem rivalu.

Potrebno je, takođe, platiti obeštećenje, s obzirom na to da je igrač vezan ugovorom. Slična je situacija i oko mogućeg prelaska u OFK Titograd...

Ako neće u Iskru, Mijić ima dvije opcije - da ostane i da pokuša da se bori za mjesto u timu, uz rizik da zbog broja stranaca (maksimum tri) neke utakmice gleda i sa tribina, posebno ako Budućnost dovede još stranaca, ili da čeka transfer u inostranstvo, moguće i da se vrati u Srbiju.

Mijić je već igrao za OFK Beograd, Domžale, Novi Pazar, Mladost iz Lučana i Radnika iz Surdulice, a bio je član i slovenačkog Domžalea i tuzlanske Slobode.

Budućnost je prvi dio sezone završila sa ubjedljivom prednošću na vrhu - osam bodova više od Sutjeske, 12 od Iskre, 16 od Zete...

Kraj zimskog odmora - Podgorica prva „pali motore”

Kratkotrajni zimski odmor je završen, ili se bliži kraju - neki prvoligaši će već danas i sjutra krenuti sa pripremama za proljećni dio sezone, a do početka naredne sedmice svi bi trebalo da budu u pogonu. Prvi sa treninzima kreće debitant u eliti i jedno od najprijatnijih iznenađenja prvog dijela sezone - trener Vojislav Pejović već danas će na “DG areni” okupiti fudbalere Podgorice. Sjutra, 9. januara, zakazan je početak priprema aktuelnog šampiona, ekipe Sutjeske, kao i Koma.

Najviše prvoligaša sa treninzima kreće u petak, 10. januara - Budućnost, Iskra, OFK Titograd i Petrovac.

Zeta počinje pripreme 13. januara, a posljednji bi u pogonu trebalo da budu fudbaleri Rudara i Grblja - 15. januara.

Drugi dio sezone u Telekom 1. CFL počinje 18. februara.

Bonus video: