Difovci i "domci" u finalu Studentske lige

U finalu Luštica bay studentske lige u futsalu igraće Fakultet za sport i fizičko vaspitanje protiv Studentskoog doma Podgorica
73 pregleda 1 komentar(a)
Studantska liga, Foto: Boris Brnović
Studantska liga, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 28.02.2018. 17:45h

U finalu Luštica vay studentske lige u futsalu igraće Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića protiv ekipe Studentskog doma iz Podgorice.

Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u uzbudljivom duelu protiv UDG 1, slavio tek boljim izvođenjem penala, dok su "domci" sa 3:2 pobijedili kotorski Fakultet za hotelijerstvo i turizam (3:2).

U prtvom polufinalu prdnost su na poluvremenu imali igrači Univerziteta Donja Gorica, pošto ej Šuković pogodio u 18. minutu mrežu Đurkovića.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Čvorović je izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat ovog meča. Do kraja se igralo opreznije, kao da su i jedni i drugi čekali da penali riješe pitanje pobjednika a vrijedna pomena je šansa Čvorovića u 34. minutu, odnosno stativa Tatalovića sa Univerziteta Donja Gorica u poslednjim sekundama meča. U penal seriji pogađali su i jedni i drugi a Šukoviću je u trećoj seriji penal odbranio Balša Đurković za veliko slavlje i prolaz u finale igrača sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Uzbudljivo je bilo i u drugom meču polufinala. Studentski dom PG je od starta krenuo agresivno što je i rezultiralo ranim vođstvom. Već u 4. minutu šut Femića u mrežu je skrenuo Alavać. Pavićević je u dobroj akciji izišao sam, driblingom je prevario golmana i izjednačio rezultat u 19. minutu

U drugom poluvremenu Bojović donosi prednost ekipi Studentskog doma u 26. minutu a kada je Alavać udvostručio prednost u 37. minutu činilo se da je meč riješen. U igri bez golmana, sa pet igrača u polju, Pavićević je u 39. minutu smanjio na 2:3, ali za izjednačenje nije bilo vremena pa se ekipa Studentskog doma iz Podgorice zasluženo našla u finalu.

UDG 1 - Fakultet za sport i fiziko vaspitanje 1:1 penalima 3:4

Sala: USC: Gledalaca: 250. Sudije: Momo Saveljić i Gvozden Loncović. Strijelci: Šuković u 18. minutu za UDG1, Čvorović u 23. minutu za Fakultet za sport i fv. Strijelci sa penala: Mugoša i Tatalović za UDG1, Cicmil, Delić i Baćović za Fakultet za sport i fv.

UDG 1 :Nikolić, Ramdedović, Šuković, Mugoša, Maraš, Vujović, Tatalović, Koprivica, Ćetković, Jovanović, Račić

Fakultet za sport i fv: Đurković, Šćekić, Markišić, Čvorović, Baćović, Bakrač, Marković, Cicmil, Kostić, Varagić, Stanović, Delić

FTH Kotor - Studentski dom PG 2:3

Sala: USC: Gledalaca: 250. Sudije: Momo Saveljić i Gvozden Loncović. Strijelci: Pavićević u 19. i 39 minutu za FTH Kotor, Alavać u 4. i 37, Bojović u 26. minutu za ekipu Studentskog doma iz Podgorice

FTH Kotor: Petrović, Maslovar, Rastoder, Radović, Jokanović, Pavićević, Pejović, Dragović, Spalević, Tomić

Studentski dom PG: Kolić, Vojinović, Čolović, Gojačanin, Femić, S.Konatar, N.Konatar, Lj. Konatar, Alavać, Bojović.

Bonus video: