LIVE BLOG Transferi uživo: Murinjo traži zamjenu za Kejna, "rat" Juventusa i Intera, svi žele mladog beka Noriča

Pratite sa nama dešavanja u zimskom prelaznom roku
8234 pregleda 0 komentar(a)
Maks Erons u duelu sa Vardijem, Foto: PA Wire
Maks Erons u duelu sa Vardijem, Foto: PA Wire
Ažurirano: 09.01.2020. 20:12h

Prvog dana 2020. godine počeo je zimski prelazni rok, a vi svakodnevno na našem portalu pratite dešavanja sa zimske fudbalske pijace.

Nakon povrede Harija Kejna, Totenhem planira dovođenje Kšištofa Pjonteka iz Milana, javljaju italijanski mediji.
Napadač Salcburga Hvang Hi Čan i Karl Toko Ekambi iz Viljareala su na meti Liona u januarskom prelaznom roku.
Matija Kaldara, nekada veliki talenat, koga su unazadile povrede, vraća se iz Milana u Atalantu na 18-mjesečnu pozajmicu.
Novi "rat" Juventusa i Intera - nakon što je Juve ugrabio Dejana Kuluševskog, sada se dva rivala bore za potpis talentovanog veziste Sandra Tonalija iz Breše, javljaju italijanski mediji.
Maksa Eronsa, mladog beka Noriča, žele najveći engleski klubovi, ali i Borusija Dortmund, javlja "Skaj sports".
Švedski ofanzivni vezista crnogorskog porijekla Dino Islamović je prešao iz Estersunda u Rozenborg za 475.000 eura.
Argentinac Nikolas Dominges priključio se Bolonji.
Siniša Mihajlović može da računa na njega već u nedjelju protiv Torina.
Dominges ima 21 godinu, došao je iz Veleza.
Vest Hem je doveo vezstu Benfike Žedsona Fernandeša na 18-mjesečnu pozajmicu, bez obaveze otkupa ugovora.
Patrik Kutrone se vratio u Italiju samo pet mjeseci nakon što je došao u Englesku, u Vulverhempton.
Italijanski napadač ide u Fiorentinu.
Čelsi će pokušati da pojača odbranu dovođenjem štopera Vest Hema, Ise Diopa. Vrijednost fudbalera procjenjuje sa na 40 miliona funti.
"Mundo Deportivo" danas piše da Barselona za Danija Olma nije ponudila deset, već 30 miliona eura.
Ipak, to je i dalje malo da zadovolji apetite čelnika zagrebačkog Dinama, koji za Španca traže 40 miliona.
Olmo je nedavno izjavio da bi volio u januaru da se preseli u Barselonu.
Milan će pustiti Pepea Reinu u Aston Vilu. Prema informacijama iz Italije, ostalo je samo da golman dogovori lične uslove sa klubom iz Birmingema.
Aston Vila je tako riješila pitanje golmana, budući da je Tom Hiton zbog teške povrede završio sezonu.
Novinar Đanluka di Marcio piše da je Ešli Jang odbio ponudu Mančester junajteda za produžetak saradnje. Fudbaler hoće u Inter.
Jutros je stigla informacija da će Jang od ljeta karijeru nastaviti na Apeninima, da bi potom reagovali iz Junajteda i ponudili produžetak saradnje na godinu dana.
Holandski napadač, Rajan Babel novi je igrač Ajaksa. On je došao iz Galatasaraja na pozajmicu do kraja sezone.
Mančester junajted odustao je od dovođenja Kristijana Eriksena. Dancu ugovor sa Totenhemom ističe na kraju sezone, a karijeru bi mogao da nastavi u Interu.
Sportski direktor Intera, Bepe Marota rekao je da je klub zaintereosvan za Eriksena, ali da još nijesu razgovarali sa Totenhemom.
Sportski direktor Bajerna, Hasan Salihamidžić kazao je da je taj klub odustao od dovođenja Liroja Sanea. Njemac je prošlog ljeta bi bio blizu prelaska u Minhen, ali je doživio tešku povredu i ostao u Sitiju.
Nekadašnji crnogorski reprezentativac, Staniša Mandić karijeru nastavlja u slovenačkoj Muri. Potpisao je ugovor na dvije godine.
Mandić je prethodnih šest mjeseci, kao igrač norveškog Sogndala bio na pozajmici u Širokom.
"Prvi utisci su pozitivni. Upoznao sam se sa trenerom i saigračima. Mura je dobar i organizovan klub. Daću sve od sebe da klub ostvari najbolje rezultate", rekao je Mandić za klupski sajt.
Napadač Reno Emon stigao je iz Standarda u Nant. On je sa "kanarincima" potpisao ugovor do 2022. godine.
Agent Gareta Bejla odbacio je mogućnost da njegov klijent u januaru ode u MLS ligu. Velšanin u januaru neće mijenjati sredinu, a ugovor sa Realom ističe mu 2022. godine.
Barselone je Palmeirasu ponudila šest miliona eura za vezistu Mateusa Fernandesa.
Dijego Deme stigao je u Napulj, gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor sa Napolijem. Vezista dolazi iz Lajpciga, a transfer će iznositi 12 miliona eura
Izgleda da transfer Ešlija Janga u Inter, ipak nije završen. Mančester junajted danas je igraču ponudio produžetak saradnje na još godinu dana. Sada je sve na fudbaleru. Čeka se odluka Janga.
Zvanično - Espanjol je doveo Raul Tomasa iz Benfike. Španac igra na poziciji napadača, a potpisao je ugovor do 2026. godine.
Velika borba vodi se za potpis fudbalera Benfike, Žedsona Fernandeša. Nakon što je Vest Hem ponudio pozajmicu za 18 mjeseci uz opciju otkupa ugovora na 45 miliona eura, javio se Čelsi, koji takođe želi da pozajmi igrača na 18 mjeseci, ali i da po isteku pozajmice plati 55 miliona eura za otkup ugovora, pod uslovom da fudbaler odigra minimum 50 odsto mečeva. Ipak, mediji sa Ostrva pišu da se nakon ponude Čelsija ponovo javio Vest Hem, koji je pojačao ponudu. O kojoj cifri je riječ, još uvijek nije poznato...
Fudbaler Liverpula, Alan karijeru će nastaviti u Atletiko Mineiru. Alan (22) karijeru je počeo u mlađim selekcijama Internasionala, da bi sa 18 godina došao u Liverpul. Redsi su ga zatim slali na pozajmice, da bi danas Atletiko Mineiro potvrdio transfer. Brazilac je potpisao ugovor do 2023. godine.
Arsenal, Mančester junajted i Totenhem zainteresovani su za fudbalera Barselone, Samuela Umtitija.
Barselona je raspoložena da proda Francuza, koji je u klub stigao 2016. godine.
Milan želi da dovede fudbalera Intera Matea Politana. "Rosoneri" njega vide kao zamjenu za Fabija Borinija, koji će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Veroni.
Trener Barselone, Ernesto Valverde rekao je da računa na Artura Vidala.
Posljednjih dana sve su češće spekulacije o selidbi Čileanca u Inter, pa je špaanski stručnjak odlučio da se obrati javnosti tim povodom.
"Razgovaram sa Arturom, kao i sa ostalim igračima. On je ovdje sa nama. Računam na njega", rekao je Valverde na konferenciji uoči meča Barselone i madridskog Atletika u polufinalu Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji.
Fudbaler Mančester junajteda, Ešli Jang karijeru će od ljeta nastaviti u Interu. Jang će u Italiju stići kao slobodan igrač. On je devet godina član Mančestera.

Bonus video: