Podgorica se već sprema za lidera

Podgorica prva počela pripreme - tim sa “DG arene” polusezonu je završio na način da može da se nada i plasmanu u Evropu, iako je opstanak i dalje jedini cilj
2638 pregleda 2 komentar(a)
Žele da proljeće bude kao jesen: Kordić i Suzuki, Foto: Savo Prelević
Žele da proljeće bude kao jesen: Kordić i Suzuki, Foto: Savo Prelević

Debitant u prvoligaškom karavanu, ekipa Podgorice, prva je juče startovala sa pripremama za nastavak sezone. Izabranici Voja Pejovića okupili su se na svoj “DG areni”, gdje će i provesti cjelokupne pripreme. U sjajnoj atmosferi, pošto je Podgorica premašila sva očekivanja petim mjestom na tabeli, ali i plasmanom u polufinale Kupa Crne Gore u svom premijernom nastupu u eliti.

Podgorica ima jasne ciljeve u nastavku sezone.

- Za jednog debitanta napravili smo odličan rezultat, i to sa ekipom čiji je prosjek godina ispod 22. Naročito smo ponosni na taj detalj, kao i podatak da smo uz Budućnost i Sutjesku imali najmanje oscilacija u igri i rezultatima. Zadvoljni smo formom tokom polusezone, takav ritam nam je potreban i u drugom dijelu, u kojem nas očekuej najmanje 19 utakmica, od kojih su 17 u prvenstvu. Zadovoljan sam ekipom, dobra je, ali bi nam dobro došlo nekoliko kvalitetnih pojačanja, što u zimskom prelaznom roku neće biti lako ostvariv cilj - kazao je trener Pejović.

Finiš polusezone bio je odličan, pošto je Podgorica remizirala u dva posljednja duela na strani (protiv Petrovca i Koma) a slavila u obje posljednje utakmice na “DG areni” (Zeta i Rudar). Uz to, eliminisala je trećeplasiranu Iskru za plasman u polufinale Kupa.

- Pokazali smo igrom i rezultatima da smo konkurentni i najboljim ekipama, ali naš cilj i dalje je opstanak u ovoj prvoj sezoni u eliti. Ako se ukaže šanse i rezultati krenu u pravom smjeru, nećemo odustati ni od borbe za evropske kupove. Ne treba zaboraviti da smo u završnici Kupa, a on je nepredvidiv i jedva čekamo žrijeb. Značio bi nam plasman u Evropu, da upotpunimo i doprinesemo kasi kluba. Klub je koncipiran na afirmaciji mladih igrača, pa su Vujnović, Ščekić i Sekulić sjajno koristili šansu da igraju, dok su suspenzije i povrede omele Jovanovića i Vukićevića da pokažu koliko stvarno mogu. Osim razvoja mladih igrača, klub radi i na infrastrukturi i imamo odlične uslove za pripreme, a uskoro ćemo dobiti i južnu tribinu sa 2.400 mjesta, kao i dva pomoćna terena sa travom i vještačkom podlogom na 27 hiljada kvadrata koje je klub kupio - dodaje Pejović.

Na startu proljećnog dijela takmičenja, 18. februara, na “DG areni” gostuje lider, Budućnost.

- Dogovorili smo šest pripremnih utakmica sa domaćim klubovima a 11. februara ćemo imati provjeru na našem terenu sa Željezničarem iz Pančeva. Smatram da će ekipa biti spremna da dočeka lidera kako dolikuje - zaključio je Pejović.

Bonus video: