Braća Inzagi - sinonim za pobjede

Simone na klupi Lacija u Seriji A i Pipo kao trener Beneventa u Seriji B, bilježe odlične rezultate u ovoj sezoni
3697 pregleda 0 komentar(a)
Simone i Pipo Inzagi, Foto: Calcio.fanpage.it
Simone i Pipo Inzagi, Foto: Calcio.fanpage.it

Obojica su bili odlični italijanski napadači, ali Pipo je bio trofejniji i efikasniji od Simonea. Zato je Simone trenutno uspješniji kao trener.

Braća Inzagi su trenerske karijere počeli u klubovima gdje su okačili “kopačke o klin” - Pipo u Milanu, a Simone u Laciju gdje je i dan danas, dok je Pipo, u međuvremenu, već promijenio nekoliko klubova.

Često su bili u centru pažnje tokom igračkih dana, ali su i danas u centru pažnje i kao treneri Lacija, odnosno Beneventa, jer svoje timove vode na više nego dobar način, pa su i navijači dva kluba i te kako zadovoljni.

Simone je sa Laciom već osvojio dva trofeja u 2019. godini (Superkup i Kup Italije), a trenutno je treći na tabeli Serije A sa šest bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na vodeći tandem Juventus - Inter.

3 trofeja u trenerskoj karijeri osvojio je Simone Inzagi, sa Laciom je osvojio dva Superkupa Italije (2017, 2019) i jedan Kup Italije (2019). Sa rimskim klubom ima i dva Kupa i jedan Superkup Italije sa omladinskom ekipom Lacija. Pipo Inzagi još nema trenerskih trofeja u seniorskoj konkureniji, a sa omladinskom ekipom Milana je samo osvojio ugledni tradicionalni međunarodni turnir u Vijaređu (2014)

Pipo, sa druge strane, konačno pokazuje da može da bude i dobar trener, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja (u Milanu i Bolonji prije svega). Na polovini takmičenja u Seriji B, njegov Benevento je ubjedljivo prvi na tabeli, viši rang je, praktično, obezbijeđen...

Jedan podatak impresionira i najbolje pokazuje odličan trenutak forme timova koji vode Simone i Pipo Inzagi - od 10. novembra do danas, naime, Lacio i Benevento su upisali samo pobjede u prvenstvu, Lacio šest, Benevento sedam.

Lacio je u seriji od devet pobjeda i 12 uzastopnih mečeva bez poraza u Seriji A. Posljednji poraz u prvenstvu Lacio je doživio 25. septembra od Intera.

Benevento je, praktično, “ubio” prvenstvo Serije B, u 19 kola je doživio samo jedan poraz, ima 12 bodova više od drugoplasiranog Pordenonea, odnosno čak 15 bodova ispred trećeplasiranog Krotonea, prvog u zoni plej-ofa za ulazak u Seriju A (prve dvije direktno ulaze). Takva dominacija u Seriji B nikada nije viđena od kada se za pobjedu dobijaju tri boda, odnosno od sezone 1994/1995. Jedini poraz Benevento je doživio od Peskare, i to sa 4:0, i dobro je prodrmao ekipu, koja je od tog 26. oktobra prošle godine uknjižila devet pobjeda i remi.

Simone i Pipo su uvijek bili jako vezani, imali su poseban odnos, a porodica je za obojicu bila pravi izvor snage. Tihi i spokojni kod kuće, žestoki i veoma odlučni na klupi, a te karakteristike su prenijeli i na ekipu. I važna deviza obojice je “nikad ne odustaj”.

Lacio je u posljednjih 15 minuta utakmica u Seriji A postigao 12 golova. U Evropi je samo Lajpcig postigao više u tom periodu. I Benevento ima isti stil, u posljednjih 15 minuta je postigao 11 od ukupno 34 gola, praktično trećinu.

Na radost navjača Lacija i Beneventa, koji mogu da sanjaju uspješan kraj sezone...

Bonus video: