Đoković, Golovkin, Obikvelu - Ronaldovi partneri u teretani

Gotovo savršenom konstitucijom i ogromnom voljom da ostane u formi, uz talenat koji ima, Ronaldo je godinama dominantan igrač na najvećoj sceni, uz, ili nakon, Lea Mesija najbolji današnjice
2451 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: LaPresse
Ronaldo, Foto: LaPresse

Ponekad učenik, ponekad učitelj - Kristijano Ronaldo voli da trenira sa velikim sportistima, sadašnjim i bivšim asovima.

Priče o Ronaldovoj fizičkoj spremi odavno su epske, a Portugalac sa 34 godine želi da bude brži od svih, da skače više i da izdrži udarce rivala.

Gotovo savršenom konstitucijom i ogromnom voljom da ostane u formi, uz talenat koji ima, Ronaldo je godinama dominantan igrač na najvećoj sceni, uz, ili nakon, Lea Mesija najbolji današnjice.

Da bi ostao na vrhunskom nivou, često traži savjete od drugih asova iz različitih sportova, piše "Gazeta delo sport".

Jedan od njih je Fransis Obikvelu, 41-godišnji sprinter. Obikvelu je Nigerijac, koji je 2000. godine uzeo portugalsko državljanstvo, a osvajač je srebra na 100 metara na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Njegovi lični rekordi su 9,86 na 100 i 19,84 na 200 metara.

Kristijano često radi sa Obikveluom posebne vježbe za brzinu i eksplozivnost, a više puta je uz dozvolu Juventusa putovao iz Torina u Lisabon samo zbog treninga sa njim, piše "Gazeta".

Nekoliko puta je Ronaldo razmjenjivao iskustva u pripremi sa Novakom Đokovićem, teniskim šampionom. Nedavno su se njih dvojica sreli i u Dubajiu, a tada je Ronaldo imao ulogu "učitelja" - objašnjavao je srpskom asu kako da ima bolji odraz...

Relativno često, Ronaldo je i u komunikaciji, ali i zajedničkim treninzima sa Genadijem Golovkinom, jednim od najboljih boksera današnjice. Njih dvojicu spojila je medijska kuća DAZN, čiji su promoteri, a Kazahstanac je sa Ronaldom radio vježbe za reflekse, kao i klasične bokserske treninge...

Bonus video: