Ne može ni protiv Mladosti - Budućnost još traži pobjedu u 2018.

Ponovo je Budućnost povela u prvom poluvremenu, ovoga puta vrlo rano, golom Raičevića u 2. minutu, a opet je u nastavku popustila pred napadima protivnika. Mladost je izjednačila golom Tomića u 54. minutu
7 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2018. 15:21h

Sedam utakmica u pripremnom periodu, još dvije u prvenstvu, ukupno devet - a Budućnost još traži pobjedu pod Vladimirom Vermezovićem.

Aktuelni, a za mjesec-dva vjerovatno i bivši šampion, remizirao je pod Goricom u gradskom derbiju protiv Mladosti (1:1), gotovo na isti način na koji je prije četiri dana remizirao protiv Zete.

Ponovo su Podgoričani poveli u prvom poluvremenu, ovoga puta vrlo rano, golom Raičevića u 2. minutu, a opet su u nastavku popustili pred napadima protivnika.

Budućnost može da bude zadovoljna i bodom, jer je gost, nakon izjednačenja Tomića u 54. minutu, bio bliži drugom golu, Adrović je pogodio stativu za 1:2.

Mladost, pod Veskom Steševićem, pokazuje konture ozbiljnog tima za naše prilike, mnogo ozbiljnijeg nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone...

"Poveli smo, opet nismo mogli da izdržimo. Mnogo mladih igrača smo imali u prvom timu, dva zadnja vezna, dva bočna igrača, napadača Sekulića. Mladost je iskusnija od nas, njihovi igrači igraju duže zajedno, imaju fizički jače igrače...", prokomentarisao je Vermezović nakon meča.

Nije Budućnost izgubila mnogo ovim remijem, prvo mjesto izgubljeno je odavno, izgubljeno je i sada, na -14, zato je veći problem što na startu nastavka ne pokazuje ni naznake dobre igre.

Posebo nemoćni Vermezovićevi izabranici bili su u drugom poluvremenu, baš kao i prije četiri dana, ne samo da nisu napravili pravu šansu pred golom Mladosti, već su uz dosta sreće sačuvali 1:1.

Trener Budućnosti traži - strpljenje.

"Sve to pripisujem procesu odrastanja i sazrijevanja igrača u seniorski tim", kazao je Vertmezović, koji je u drugom poluvremenu pružio šansu 18-godišnjem Dušanu Bakiću i omogućio mu debi u seniorskoj konkurenciji.

Nije pomogao ni on, ni 11 godina stariji Petar Grbić, koji je takođe ušao u nastavku i koji je imao jedini ozbiljan pokušaj za Podgoričane.

Vodeći gol Budućnosti u 2. minutu bio je plod lijepog udarca Raičevića i dobrog dodavnja Sekulića, ali prije svega toga - velike greške štopera gostiju Janka Simovića, koji je u prvom dijelu sezone igrao za Budućnost.

Samo dva minuta kasnije domaći su izveli još jedan dobar napad - duga lopta Raičevića, sjajno ubacivanje i udarac Đurišića, ali i odbrana Ljuljanovića.

Ta dva napada, u prva četiri minuta, bilo je sve od Budućnosti na ovom meču!

Mladost je polako preuzimala kontrolu, u prvom poluvremenu stidljivo (slobodan udarac Ćetkovića, odbrana Mijatovića), a u drugom poluvremenu i vrlo konkretno, ugrožavala gol Budućnosti.

"Počeli smo loše, primili smo gol iz greške. Nakon 10-15 minuta uspostavili smo ravnotežu, do poluvremena imali neke momente, a u nastavku dominirali igrom, izjednačili, imali i dvije šanse za potpuni preokret. Moramo, međutim, da budemo zadovoljni, jer nije lako vratiti se u igru nakon primljenog gola u 2. minutu", kazao je Vesko Stešević, trener Mladosti.

Protagonista svih opasnih akcija Mladosti u nastavku bio je 30-godišnji lijevi bek, Hrvat Dario Tomić, koji je stigao u zimskom prelaznom roku.

On je u 54. minutu postigao gol za 1:1, desnom nogom, nakon minijature Ćetkovića, a poslije njegovih centaršuteva gosti su imali i dvije dobre šanse.

U 65. minutu Petrović je ostao sam na drugoj stativi, ali nije dobro zahvatio loptu, da bi Adrović u 71. glavom, iz pada, pogodio stativu!

"Tomić nam se kasno priključio, nije sa nama od početka priprema, zato još nije 100 odsto spreman, ali puno daje ekipi", kazao je Stešević.

Budućnost u subotu na gostovanju Grblju ima šansu da upiše prvu pobjedu u 2018. godini, a Mladost u nedjelju kod kuće protiv Koma da zaokruži dobar početak drugog dijela sezone.

Budućnost - Mladost 1:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 350. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Strijelci: Raičević u 2. minutu za Budućnost, Tomić u 54. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Raičević (Budućnost), Ćetković, Nikolić (Mladost).

Budućnost: Mijatović, Đurišić, Damjanović, Adžić, Igumanović, Banović, Terzić, Tučević (58. Bakić), Camaj (85. Vlaisavljević), Raičević, Sekulić (58. Grbić).

Mladost: Ljuljanović, Roganović, Cicmil, Simović, Tomić (75. Ratković), Nikolić, Bukorac, Petrović (85. Miličković), Novović, Ćetković, Adrović.

Galerija

Bonus video: