Milinković zove na oprez: Dva-tri vezana kiksa i razlika može da se istopi

Budućnost počela pripreme za novu polusezonu - tri nova lica na treningu, među kojima su dva povratnika (Pešukić i Adžić), trener Milinković ne želi da ekipu uspava plus osam u odnosu na Sutjesku
1639 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog treninga Budućnosti u 2020. godini, Foto: Savo Prelević
Sa prvog treninga Budućnosti u 2020. godini, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.01.2020. 13:17h

Osam bodova prednosti na polusezoni, razlika na vrhu kakvu još niko nije ispustio u samostalnoj Crnoj Gori, dobra igra i stabilna forma nakon dolaska novog trenera, jasnija situacija u klubu po dolasku nove uprave - sve ukazuje da će pod Goricom u maju biti otvoren šampanjac, da će Budućnost osvojiti četvrtu titulu.

Od trenera i klupskih zvaničnika, naravno, nikada nećete čuti takve najave, pa je u obraćanju Mladena Milinkovića pred prvi trening u 2020. godini provijavao oprez - “plavi” treba barem da ponove nivo igre iz finiša jeseni kako bi se osjećali komotno na proljeće.

- Igrali smo dobro i agresivno, sa brzim protokom lopte. Možda smo imali malo problema sa realizacijom, ali igračima svaka čast kako su brzo prihvatili zahtjeve koje smo postavili pred njih. Očekujem da budu odgovorni i u drugom dijelu sezone, jer osam bodova i nije prevelika prednost - moramo da budemo jako oprezni, jer to može da se istopi ako se povežu dva-tri slabija rezultata Očekujem da budemo još bolji u nastavku sezone, ili da barem zadržimo ovaj nivo, mada ova ekipa ima još rezervi - kazao je Milinković.

Budućnost se plasirala i u polufinale Kupa, pa će pokušati da uradi nešto što još nije u minulih 13 godina - da osvoji duplu krunu.

Prvog dana - tri nova lica. Pored najavljenih napadača Miladina Vujoševića i beka Periše Pešukića (vratio se na pozajmicu iz Partizana), od prvog dana sa ekipom je i štoper Vladan Adžić, koji je nakon godinu ponovo u Budućnosti, nakon igranja u Južnoj Koreji (Pohang) i Hrvatskoj (Varaždin).

Tri igrača su došla, tri su otišla - u drugom dijelu sezone neće biti Miloša Mijića (blizu Napretka) i Slavka Damjanovića (otišao u Taškent), dok je Dušan Bakić na probi u inostranstvu, u Bjelorusiji.

Odlazak Mijića posebno bode oči - u pitanju je, naime, najbolji igrač iz prošle sezone, koji je ljetos dobio novi, znatno bolji ugovor nego prethodni.

- Dobili smo informacije da je bio među najboljima prošle sezone, ali u fudbalu nema minulog rada - Mijić jesenas nije zadovoljio 100 odsto, jer od igrača koji dolazi sa strane, a koji ima dobar ugovor, ipak se očekuje više - pojasnio je sportski direktor Zvezdan Milošević zašto je Mijić dobio čiste papire.

Odlaskom Mijića Budućnost je, međutim, dobila ekstra mjesto za stranca, i probaće da ga nađe u Srbiji - na meti su ofanzivni vezista subotičkog Spartaka Nemanja Mladenović i defanzivni vezni iz kruševačkog Napretka Ivan Đorić.

Biće još dolazaka, ali vjerovatno i odlazaka - Aleksandar Vujačić je počeo pripreme, ali i od njegovog zdravstvenog stanja (dugo ima probleme sa trbušnim zidom), zavisi da li će mu biti produžen ugovor, koji mu je istekao.

Ugovor će, međutim, biti ponuđen defanzivcu Dejanu Boljeviću, koji je jesanas odigrao 17 od 19 utakmica u prvenstvu.

“Plavi” će veći dio priprema obaviti u Podgorici, a desetak dana će boraviti u Bečićima. Igraće i kontrolne utakmice protiv Koma, Dečića, Petrovca, Mornara, Metalca, Bokelja i Iskre.

Mladi obećavaju, neki su se ozbiljno nametnuli

Budućnost je jesenas imala samo jednog mladog igrača (ispod 21 godine) koji je bio standardan na svim utakmicama - kapitena Stefana Milića.

Ova baza mora da se širi, jer će svi klubovi u Telekom 1. CFL od juna biti obavezni da u startnih 11, ali i tokom cijelog meča, imaju barem dva igrača koji još nisu napunili 21. Trener Mladen Milinković je zadovoljan mladim fudbalerima - neki se nameću, neki su se već nametnuli...

- Pred kraj jeseni organizovali smo utakmicu sa Dečićem ka bismo dali šansu našim mladim igračima. Njih desetak je igralo u tom meču. Neki su se ozbiljno nametnuli. Da nije imao peh, operaciju slijepog crijeva, Mrvaljević bi igrao za prvi tim. Tu su Osmanović, Striković i Obradović, koji mnogo obećava. Svi oni radiće se nama - zaključio je Milinković.

Bonus video: