LIVE BLOG Transferi uživo: Murinjo dobija prvo pojačanje, Ćavi ipak ne dolazi, Žiru na korak od Intera

Pratite sa nama dešavanja u zimskom prelaznom roku
8801 pregleda 1 komentar(a)
Žedson Ferrnandeš, Foto: Twitter, Twitter
Žedson Ferrnandeš, Foto: Twitter, Twitter
Ažurirano: 12.01.2020. 21:21h

Prvog dana 2020. godine počeo je zimski prelazni rok, a vi svakodnevno na našem portalu pratite dešavanja sa zimske fudbalske pijace.

Izgleda da je još jedan transfer u januaru gotov - vezista Benfike Žedson Fernandeš sjutra putuje u London, gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor sa Totenhemom, javlja portugalski O'Žogo. Fernandeš u London dolazi na pozajmicu na 18 mjeseci, sa mogućnošću da ugovor bude otkupljen. Ako se odluče na taj potez, čelnici Totenhema moraju platiti između 50 i 60 miliona eura.
Za Fernandeša su bili zainteresovani Vest Hem i Čelsi, ali je igrač ipak odabrao Murinjovu ekipu.
Fudbaler Flamenga, Lukas Freitas blizu je prlaska u Valjadolid. On je odbio ponudu brazilskog kluba da produći saradnju i selidbau Španiju je gotovo izvjesna. Glavnu ulogu u transferu mogao bi da odigra prvi čovjek Valjadolida, legendarni Ronaldo.
Milan se uključio u trku sa Arsenalom za dovođenje Džeroma Boatenga. "Rosoneri" planiraju da pojačaju defanzivu, a osim Boatenga kandidat za crveno-crni dres je i Danac Simon Kjer.
Slovački internacionalac, Ondrej Duda došao je iz Herte u Norič na pozjmicu do kraja sezone.
Pepe Reina sa tribina "Vila parka" posmatra meč Aston Vile i Mančester sitija. Španski golman bi uskoro trebalo da postane član kluba iz Birmingema.
Napadač Udinezea, Ignasio Puseto blizu je selidbe u Votford. Budući da je familija Poco vlasnika i Votforda i Udinezea, realizacija transfera ne bi trebalo da predstavlja problem.
Napdač Kristal Palasa, Konor Vikam karijeru bi mogao da nastavi u Čempionšipu. Za njegove usluge zainteresovan je Šefild venzdej. U opticaju je pozajmica.
Fudbaler Lidsa, Pavel Cibicki napustio je ekipu iz Jorkšira i otišao u poljski Pogon iz Šćećina.

Vezista Benfike, Žedson Fernandeš blizu je prelaska u Totenhem, iako je portugalski klub dogovorio sa Vest Hemom transfer ovog igrača. Fernandeš, navodno, hoće u Totenhem.

Njegov dolazak u London očekuje se naredne nedelje, kada bi transfer trebalo da bude realizovan. U pitanju je pozajmica na 18 mjeseci.

Štoper Karlajla, Džared Brentvejt uskoro bi trebalo da postane član Evertona. Prvobitna ponuda od 600.000 eura je odbijena. Karlajl traži miliona i 100 hiljada eura plus bonuse.
Golman Bornmuta, Asmir Begović doputovao je u Milano, gdje će odraditi ljekarske preglede i kompletirati pozajmicu u redove "rosonera" do kraja sezone. On će biti zamjena za Pepea Reinu, koji odlazi u Aston Vilu.
Posljednja vijest iz Katara - Ćavi je, navodno, odbio da dođe na klupu Barselone, jer ne želi da uzima tim u sred sezone.
Gazeta delo Sport tvrdi da će Totenhem pokušati da vrati Fernanda Ljorentea na pozajmicu do kraja sezone kako bi zamijenio povrijeđenog Harija Kejna. Ljorente se ne uklapa u planove Đenara Gatuza, zbog čega je rastanak izvjestan.

Čeka se kraj pregovora Intera i Čelsija oko Olivijea Žirua. Trenutno su dva kluba na razdaljini manjoj od milion eura. Čelsi traži pet miliona za obeštećenje i milion kroz bonuse, dok Inter nudi samo milion eura manje za obeštećenje.

Zvanično - Jokohama je produžila ugovor sa Kazujošijem Mijurom, koji narednog mjeseca puni 53 godine.
Čelsi je završio prvi transfer otkako je skinuta suspenzija za registraciju novih igrača. Na Stamford Bridž stigao je supertalentovani norveški napadač Brajan Fijabema za sumu od 600.000 eura.
Miror je objavio informaciju da je Mančester junajted poslao zvaničnu ponudu od čak 15.000.000 eura za talentovanog 16-godišnjaka Džada Belingema. On je ljetos debitovao za prvi tim Birmingema, igra redovno i to uglavnom na poziciji centralnog veznog. Dosad je upisao 24 nastupa uz tri gola i jednu asistenciju.
Atalanta je zvanično vratila Matiju Kaldaru iz Milana. Biće to besplatna pozajmica od 18 mjeseci, uz opciju kupovine na 15.000.000 eura

Bonus video: