Real - Atletiko: Madridska bitka za trofej u Džedi

Real i Atletiko večeras igraju finale Superkupa Španije. Stefan Savić najavljen od prvog minuta
3827 pregleda 0 komentar(a)
Današnje izdanje "Marke" (naslovna strana), Foto: Marca
Današnje izdanje "Marke" (naslovna strana), Foto: Marca

Daleko od Madrida, u Saudijskoj Arabiji, Real i Atletiko večeras odlučuju o prvom trofeju u sezoni u španskom fudbalu - peharu pobjednika Superkupa.

„Kraljevski klub” je do finala stigao pobjedom nad Valensijom 3:0, a tim Dijega Simeonea je imao mnogo neizvjesniji put - bio je bolji od Barselone, i to nakon preokreta u finišu rezultatom 3:2.

Dueli Reala i Atletika uvijek su puni naboja, nema razloga da sada bude drugačije, bez obzira na to što igraju na neutralnom terenu, u Džedi.

- Poznajemo Real, poznajemo Zinedina Zidana, rođenog pobjednika. Ovo je meč bez popravnog, želimo trofej, ali želi ga i Real - rekao je Simeone i dodao:

- Imamo problema oko sastava, ali svjesni smo da Realu nedostaju Karim Benzema, Eden Azar, Garet Bejl... Mislim da to, ipak, ne mijenja mnogo i da su šanse podjednake - istakao je Argentinac.

Korea i Kasemiro
Korea i Kasemiro(Foto: Bernat Armangue)

Mnogo zanimljivija je bila pres konferencija koju je u Džedi održao Zidan. Tako je Francuz na pitanje da li je sada bolji trener nego u periodu kada je Realu donio tri titule prvaka Evrope, odgovorio:

- Definitivno mislim da jesam. Napredovao sam i u životu i u poslu, učio iz raznih situacija. U fudbalu mnogo faktora utiče na to da budete pobjednik, ali ja volim ovaj posao i moja strast je ogromna - istakao je Zidan.

Real je Superkup osvajao 10 puta (Barsa je rekorder sa 13), a posljednji 2017. godine. Atletiko se radovao dva puta - 1985. i 2014. godine.

- Sve je sada drugačije nego ranije. Superkup je neka vrsta finalnog turnira, potrošnja je veća. Vidjećemo da li ova promjena prija timovima i igračima, ali najviše će se na kraju pamtiti ko je osvojio Superkup - kaže Zidan.

Novinare je zanimalo išta Real želi u januarskom prelaznom roku.

- Nemam odgovor na to pitanje, sada samo mislim na finale - diplomatski je odgovorio trener Reala pred okršaj koji počinje večeras u 19 časova.

Stefan Savić je najavljen od prvog minuta u timu Atletika.

Bonus video: