Cicmil se vratio i vjeruje u preporod Sutjeske na proljeće

Pouzdani defanzivac ponovo je na raspolaganju treneru Nikoli Rakojeviću poslije oporavka od povrede
2257 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Cicmil
Stefan Cicmil

Dvostruki uzastopni prvak Crne Gore, ekipa Sutjeske, start priprema dočekala je značajno pojačana - ekipi se nakon više od sedam mjeseci pauze priključio iskusni defanzivac Stefan Cicmil.

Cicmil se povrijedio 26. maja prošle godine na utakmici svog bivšeg kluba, Budućnosti - a sa oba je proslavljao titule prvaka Crne Gore, 2012. i 2018. godine.

Stradali su mu ligamenti koljena, uslijedila je opracija, dugačak period oporavka...

"Naporno sam radio tokom proteklih šest mjeseci i sada potpuno spreman ulazim u zajedničke pripreme sa ekipom. Moram da istaknem da se rukovodstvo Sutjeske ponijelo maksimalno profesionalno i korektno prema meni, jer mi je ljetos produžen ugovor iako se znalo da ću zbog oporavka propustiti cijeli prvi dio sezone. Zahvalan sam i fizioterapeutu Radovanu Oroviću i treneru Željku Mrđenoviću, sa kojima sam odradio kompletnu fazu oporavka", naglasio je 29-godišnji štoper.

Sutjeska je, bez Cicmila, lošim rezultatima u finišu jeseni ispustila prvu poziciju i za liderom Budućnosti kasni osam bodova pred posljednjih 17 kola.

"Želim da pomognem ekipi da odbrani šampionsku titulu. Svakako da je osam bodova veliki zaostatak, ali ima još dosta da se igra, a ja sam optimista. Pogotovo jer znam kako sjajnu ekipu imamo, a tu je i polufinale Kupa Crne Gore, gdje imamo ambiciju da osvojimo pehar. Želim da opravdam povjerenje i podršku, koja mi je bila veliki motiv da se što prije oporavim i priključim ekipi. Uz sjajne ljude oko sebe, znam da ću uz naporan rad uskoro dostići formu u kakvoj sam igrao dvije sezone prije povrede", optimista je Cicmil.

Bonus video: