Rudar krenuo: Ljetos počeli sa sedam, sad imaju 25 fudbalera

"Naravno da sam raspoložen, evo na prvom treningu imam 25 igrača, a u julu sam ih imao sedam", kaže trener Rudara Edis Mulalić
3229 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Rudara i trener Mulalić danas na treningu, Foto: Dejan Kandić
Fudbaleri Rudara i trener Mulalić danas na treningu, Foto: Dejan Kandić
Ažurirano: 13.01.2020. 20:22h

U mnogo boljem raspoloženju nego ljetos, kada je klub bio u besparici i pred gašenjem, fudbaleri Rudara počeli su danas pripreme za drugio dio sezone.

Prije pola godine na prvom okupljanju, svega nekoliko dana pred početak prvenstva, pojavilo se sedam fudbalera, a danas - čak 25, što je znak da se pljevaljski klub stabilizovao.

"Ono što je najbitnije, svi igrači su isplaćeni, znači nemamo dugovanja prema njima, takođe stručni štab, ostalo je još nešto malo dugovanja ljudima zapsolenim u klubu i to ćemo uskoro riješti. Naravno da finasijski problemi postoje, ali nađite vi meni jedan klub, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu koji nema problema sa finansijama. Veliku zahvalnost dugujemo opštini Pljevlja koja nam je pomogla, ali i direktoru Prve banke Tariku Telaćeviću, koji nam je izašao u susret kada je bilo najteže. On će biti kandidat za predsjednika kluba", kazao je sportski direktor Rudara Damir Čakar, prenosi PV portal.

Uprkos svim problemima, Rudar je, pod dirigentskom palicom Edisa Mulalića, završio jesenju polusezonu na sedmom mjestu - van "crvene" zone, sa dobrim šansama da izbori opstanak na proljeće.

"Ovi momci su bili prežaljeni na početku prvenstva, ali od samog početka uložio sam sve moje snage da sačuvamo klub. Bilo je jesenas zadovoljstvo raditi sa ovako divnim ljudima, samo mi u klubu znamo kroz kakav smo pakao prolazili da bismo na kraju osvojili 21 bod, koji nam daje za pravo da se nadamo opstanku. Ne zaboravite da je Rudar veliki klub za crnogorske prilike. Osvojili smo četiri kupa, dvije titule i jedini smo klub koji je osvojio duplu krunu, tako da ove godine kada slavimo vijek postojanja očekujemo pomoć od države", dodao je Čakar.

Rudar bi sa sličnim snagama kao jesenas trebalo da uđe u drugu polusezonu. Neizvjestan je status Igora Ćukovića, za kojeg postoje ponude, ali i Brazilca Tijaga Farije, koji danas nije trenirao iz nepoznatih razloga, iako se pojavio na prozivci.

Trener Edis Mulalić bio je, uprkos svemu, vidno raspoložen.

"Naravno da sam raspoložen, evo na prvom treningu imam 25 igrača, a u julu sam ih imao sedam", kazao je Mulalić, prenosi PV portal.

Fudbaleri Rudara će desetak dana trenirati u Pljevljima, potom će se preseliti, najvjerovatnije u Ulcinj.

"Za nekoliko dana znaćemo imena ekipa sa kojima ćemo igrati u pripremnom periodu. Što se tiče pojačanja, to ćemo znati nakon što saznamo ko odlazi iz kluba", zaključio je Mulalić.

Bonus video: