Setijen kao Antić: Barselona 13 godina nije mijenjala trenera tokom sezone

Ostaje da se vidi koliko će Barselona dogurati sa Setijenom, budući da mu je klupa Betisa bila najveći izazov u karijeri
3280 pregleda 0 komentar(a)
Kike Setijen, Foto: Beta-AP
Kike Setijen, Foto: Beta-AP

Kike Setijen novi je trener Barselone. Španski stručnjak sinoć je zvanično naslijedio Ernesta Valverdea i sa "blaugranom" potpisao ugovor do 2022. godine.

Setijen u Barselonu dolazi u trenutku kada klub ima 40 bodova i dijeli prvo mjesto u La ligi sa madridskim Realom. Ekipa je obezbijedila osminu finala Lige šampiona, gdje će im protivnik biti Napoli.

Zanimljivo, bivši trener Las Palmasa i Betisa došao je u Barselonu usred sezone, što je prvi put da se tako nešto desilo u tom klubu još od 2003. godine. Tada je, 26. januara Luj van Gal dobio otkaz, a na njegovo mjesto došao je Radomir Antić.

Antić je došao u klub u momentu kada je Barselona imala 20 bodova manje od Sosijedala, koji je bio prvi na tabeli. Koliko je situacija bila loša govori podatak da je ekipa sa "Nou Kampa" imala tri boda više od timova, koji su u opasnoj zoni.

Antić je došao da ugasi požar, što mu je i pošlo za rukom, ali je na kraju sezone napustio klub. Na njegovo mjesto došao je Frenk Rajkard i formirao ekipu, koja je 2006. osvojila Ligu šampiona. Nakon Rajkarda, na klupi tima iz Katalonije sjedjeli su Pep Gvardiola, Tito Viljanova, Herardo Tata Martino, Luis Enrike i Ernesto Valverde.

Ostaje da se vidi koliko će Barselona dogurati sa Setijenom, budući da mu je klupa Betisa bila najveći izazov u karijeri.

Bonus video: