Nije bratski, nego gradski derbi

Podgorički derbi u 13.30, pola sata kasnije Sutjeska - Iskra, Kom Eurozox - Zeta, Rudar - Petrovac i Dečić - Grbalj
2 komentar(a)
Budućnost Mladost, Foto: Savo Prelević
Budućnost Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2018. 09:23h

Utakmice Budućnosti i Mladosti odavno nisu dueli “starijeg” i “mlađeg” brata, već gradskih rivala.

Odavno Budućnost u meč sa nekadašnjom filijalom i sparing partnerom ne ulazi sa unaprijed upisanom pobjedom.

Tako je i danas (13.30, TV Arena sport), bez obzira na razliku od devet bodova i prednost domaćeg terena.

Grbić: Mi smo Budućnost...

“Mladost je dobro organizovan klub, ima ozbiljnu ekipu, sa dobrim pojedincima. Tu su, prije svih, Ćetković i Adrović, a štoperski tandem Simović – Cicmil je opasan u prekidima. Neće nam biti lako”, poručio je trener Vladimir Vermezović.

Budućnost je na startu osvojila bod u Golubovcima, protiv Zete i smanjila razliku u odnosu na Sutjesku. Neznatno - sa 13 na 12 bodova, ali trka za liderom ionako, čini se, nije prioritet “plavih”.

Vermezović ne postavlja rezultatske imperative pred svoje izabranike, već insistira na drugim stvarima.

“Momci imaju samo jedan zadatak, a to je da izađu na teren i uživaju u igri. Obaveza im je pruže svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno, ne zavisi uvijek od njih, već i od protivnika i drugih stvari. Ne treba da strahuju od greške ili od poraza, sve je to sastavni dio našeg posla”, kazao je trener Budućnosti.

To, naravno, ne znači da rezultati nisu bitni, Budućnost je imala, ima i uvijek će imati obavezu da igra na pobjedu.

“Za nas je svaka utakmica do kraja prvenstva derbi i tako ćemo se ponašati do kada i ako matematički sve ne bude gotovo”, kazao je Vermezović.

“Mi smo Budućnost i u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da pobijedimo. Čeka nas komplikovana utakmica protiv ozbiljnog protivnika, ali vjerujem da ćemo se radovati na kraju”, kazao je Petar Grbić.

Mladost je dobro počela drugi dio sezone, savladala Dečić 2:0, ima dovoljno samopouzdanja i kvaliteta da se suprotstavi gradskom rivalu.

“Svaka utakmica je priča za sebe. Ako uđemo dobro u meč i ako damo maksimum svima će biti teško da igraju protiv Mladosti”, rekao je trener Vesko Stešević.

“Budućnost nema slabih tačaka, to je zabluda, riječ je o odličnoj ekipi za naše prilike. Mi se, međutim, bavimo nama i pripremi kako da iskoristimo naše kvalitete”.

Rakojević: Ozbiljnost

Ono što je trener Sutjeske Nikola Rakojević više puta upozoravao u toku zime, dogodilo se u prvom proljećnom kolu - lider je izgubio.

"Ništa nije gotovo, to sam ponovio mnogo puta, jer nema te prednost koja ne može da se izgubi ako ne pokažete ozbiljnost", kazao je Rakojević.

Tako je predsnost Nikšićana na vrhu smanjena sa 13, na 12 bodova, uoči današnjeg duela protiv Iskre na snijegom pokrivenom stadionu kraj Bistrice.

"Ako je morao da se dogodi poraz, dobro je što se dogodio u prvom kolu. Gostuje nam ozbiljan, iskusan i kvalitetan rival, što je još jedan razlog da se maksimalno fokusiramo", istakao je Rakojević.

Iskra je najviše pokazala na startu drugog dijela, ostvraila je i najubjedljiviju pobjedu - 3:0 protiv Kom Eurozoxa.

"Ne mijenjamo našu strategiju, ko god nam bio protivnik. Šta predstavlja Sutjeska to dobro pokazuje tabela, ali mi ćemo i u Nikšiću tražiti svoj put, pokušati da igramo svoju igru", kazao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

PAROVI

Budućnost - Mladost (13.30, TV Arenasport)

Sutjeska - Iskra (14)

Rudar - Petrovac (14)

Kom Eurozox - Zeta (14)

Dečić - Grbalj (14)

Bonus video: