Mesi i CR7: Borba na terenu i drumu

Mesi je uspio da u anonimnoj licitaciji ispred Ronalda kupi “ferrari 335” za 32 miliona, Portugalcu je za utjehu najskuplji “mclaren senna”
4033 pregleda 0 komentar(a)
Mesi je za ovaj model “ferarija” platio 32 miliona, Foto: AP
Mesi je za ovaj model “ferarija” platio 32 miliona, Foto: AP

Rivalstvo sa terena dvojice najuspješnijih fudbalera sadašnjice, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo prenijeli su i na ceste.

I dok na terenu novi trener Juventusa Mauricio Sari poručuje da će Portugalcu Ronaldu pomoći da osvoji šestu Zlatnu loptu, jer “neko tamo nije u redu da ima više” (mislio je naravno na Argentinca Mesija), as Barselone je na jednoj drugoj, anonimnoj licitaciji uspio da pretekne Portugalca, i dođe do raritetnog četvorotočkaša “ferrarija 335 S spider scaglietti”, iz 1957. godine, za koji je izdvojio čak 32 miliona eura.

Mesi nije potvrdio da je baš on kupac, ali nezvanični navode upravo to, baš i kao da je i CR7 želio taj automobil, ali ne i da za njega plati tako visok iznos. Taj “ferari” sa drugim mejstom na prestižnoj utrci “Mille Miglia 1957”, vozili su neki od najvećih automobilista. Ipak, on je samo jedan od “bisera” iz Mesijeve kolekcije. Tu su i: “Ferrari F430 spider”, “maserati granturismo S”, “audi R8 V10”, “dodge charger SRT8”, “audi R8 spyder”, “cadillac escalade”, “range rover vogue”, “mercedes SLS”, “pagani zonda roadster” od dva miliona dolara i mnogi drugi...

​Kristijano Ronaldo najviše voli “bugati”
​Kristijano Ronaldo najviše voli “bugati”(Foto: Instagram)

Portugalac ima jednako impresivan vozni park, ne manji od 20 automobila, ali za razliku od Mesija on ima omiljeni model. To u njegovoj garaži nije raritetni i jedan od najskupljih sportskih automobila “mcLaren senna”, već “bugatti chiron” od 2,5 miliona dolara. Bugati se zato i obavezao da specijalni prvi proizvedeni “bugatti voiture noire” u 2021. godini bude u vlasništvu CR7 za 11 miliona eura. Portugalac ima “rolls-royce cullinan”, “ferrari 599 GTO”, “lamborghini aventador”, “porsche 911 Carrera S”...

I Brazilac Nejmar voli brza auta, ali uprkos tome što je najplaćeniji igrač, njegova kolekcija je u odnosu na Mesija i CR7 prilično skromna. Ipak, napadač PSŽ-a se može pohvaliti da je vlasnik automobila “maserati MC12”, kojih je proizvedeno tačno 55, a košta oko milion dolara. U njegovoj kolekciji su dva ferarija - “ferrari 458 spider” i “ferrari GTC4 lusso”, “porsche panamera”, “volvo XC60”, nekoliko “audija”, ali i mali gradski “mini kuper”.

Bonus video: