Halandov leteći start u Borusiji

Norvežanin postigao het-trik za samo 23 minuta na debiju u dresu „milionera”, Ćiro Imobile pomjera granice, Ronaldo umirio kritičare
1589 pregleda 0 komentar(a)
Haland, Foto: Twitter
Haland, Foto: Twitter

Zvijezda zimskog prelaznog roka, a onda i igrač kola u Bundesligi - Erling Haland je za 20 dana postao apsolutni heroj januara u fudbalskoj Evropi.

Kada je 29. decembra Borusija objavila da je Norvežanin stigao za 20 miliona eura iz Salcburga bilo je jasno da su giganti prokockali veliku šansu, a Haland im je vrlo brzo to i demonstrirao - na derbiju u dresu „milionera” je upisao het-trik i donio veliki preokret protiv Augsburga (3:1, pa 3:5).

Samo 23 minuta trebalo je 20-godišnjem napadaču da postigne tri gola, a isti učinak je proteklog vikenda imao i Ćiro Imobile, golgeter Lacija, koji je blistao u pobjedi svoje ekipe na Sampdorijom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Gasaniga (Totenhem) - bilo je utakmica u kojima je koštao Sparse, ali konkretno protiv Votforda je bio najzaslužniji što je Murinjov tim sačuvao bod. Argentinac je odbranio penal Diniju.

ODBRANA

Van Dajk (Liverpul) - od kada je u januaru 2018. došao u Liverpul postigao je osam golova u Premijer ligi. Van Dajkov doprinos igri i pobjedama „redsa” je, međutim, nemoguće mjeriti statistikom.

Ernandes (Milan) - često je ove sezone bio Milanov spasilac. Protiv Udinezea je opet pokazao da je ponajbolje pojačanje „rosonera” u posljednjih nekoliko godina.

Burgos (Eibar) - kada Atletiko primi gol iz prekida, i to u ranoj fazi meča, onda je zvono za uzbunu upaljeno. Upravo to se dogodilo „kolćonerosima” na gostovanju u Baskiji.

SREDINA

Miler (Bajern) - vođa Bajernove svlačionice uživa pod komandom Hansija Flika. Tri gola i osam asistencija u posljednjih osam utakmica govore ukazuju na to da iskusni vezista i dalje ima šta da ponudi na vrhunskom nivou.

Rebić (Milan) - sve do nedjelje je bio očigledan promašaj uprave Milana. A onda je dočekao svoj trenutak i s dva gola riješio pitanje pobjednika u duelu sa Udinezeom. Od već viđenog čovjeka na transfer listi, Hrvat je sada potencijalno pojačanje velikana za nastavak sezone.

Kjeza (Fiorentina) - neki novi vjetrovi duvaju u Firenci promjenom trenera. Utisak je da dolazak Đuzepea Jakinija na klupu posebno prija mladom asu koji je odigrao spektakularno u pobjedi nad Napolijem.

Kazemiro (Real Madrid) - napadači „merengesa” nisu imali šansi protiv odbrane Sevilje, ali uporni vezista iz Brazila je završio posao i sa dva pogotka riješio pitanje pobjednika.

NAPAD

Ronaldo (Juventus) - protiv Parme je pogodio u sedmoj utakmici zaredom u Seriji A. Kritike na račun Portugalca su utihnule...

Haland (Borusija Dortmund) - čudesan debi Norvežanina je samo najava onoga što može u Borusijinom sistemu koji je kao stvoren za mlade napadače.

Imobile (Lacio) - u Italiji niko nema brojke kao Ćiro Imobile. Dao je 23 gola u prvih 19 mečeva ove sezone u ligi...

Bonus video: