Setijen uoči gostovanja Valensiji: Moramo da unaprijedimo igru, idemo na pobjedu

Duel Valensije i Barselone na progamu je sjutra u 16 časova
1204 pregleda 0 komentar(a)
Kike Setijen, Foto: Beta-AP, Beta-AP, Beta-AP
Kike Setijen, Foto: Beta-AP, Beta-AP, Beta-AP
Ažurirano: 24.01.2020. 16:32h

Derbi 21. kola La lige igra se sjutra u 16 časova na "Mestalji, gdje će Valensija ugostiti Barselonu.

Gostovanje "slijepim miševima" biće prvi veliki izazov za novog trenera "blaugrane", Kike Setijena. Barselona na na gostovanju Valensiji nije izgubila 12 godina.

"Istina je da kada tim izgubi, želja da prekine niz je veoma ohrabrujuća. To je dobar tim sa velikim igračima i mogu da igraju na visokom nivou. Imaju mogućnost da nas napadnu, a mi ćemo imati više prostora nego na prošlim utakmicama", kaže španski stručnjak.

Sa Setijenom na klupi, Barselona je savladala Granadu u La Ligi i Ibicu u Kupu kralja.

"Već sam rekao poslije meča na Ibici da ne igramo dobro. Moramo da se unaprijedimo, falilo nam je golova protiv Granade ali smo uradili mnogo stvari i srećni smo zbog toga. Barselona je veliki tim i uvek mora da ide na pobjedu. Neke stvari poput povreda ne možemo da kontrolišemo, ali moramo na pobjedu. Grizman je opcija da igra "devetku", nemamo pravog igrača na toj poziciji, a on je alternativa. Saigrači su ga odlično hranili dodavanjima i pronalazili su ga", kazao je Setijen.

Bivši trener Betisa i Las Palmasa rekao je da nije još uvijek mnogo promijenio stil Barse i da i dalje traje prilagođavanje.

"Nijesam ništa promijenio, razvijali smo neke planove za utakmicu. Upoznajem igrače i srećan sam i zadovoljan kako se stvari odvijaju. Stvari koje su bile loše su bile loše zbog objektivnih razloga. Nije lako shvatiti igrače, nije lako ni njima da shvate šta mi želimo jer zavise i od saigrača. Jasno je da će nam pobjede pomoći i mislim da smo na pravom putu", rekao je Setijen.

Bonus video: