LIVE BLOG Transferi uživo: Junajted u trci sa satom za Igaloa, Marko Janković ide u Seriju B po minutažu, Borusija dovela Džana

Pratite sa nama dešavanja u zimskom prelaznom roku
5281 pregleda 0 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Twitter
Marko Janković, Foto: Twitter
Ažurirano: 31.01.2020. 21:49h

Prvog dana 2020. godine počeo je zimski prelazni rok, a vi svakodnevno na našem portalu pratite dešavanja sa zimske fudbalske pijace

Sada je i zvanično - Kevin Prins Boateng je u Bešiktašu.
Mančester junajted je dogovorio uslove saradnje sa Odionom Igalom, ali je sada u bici sa vremenom, da nagovori Šangaj Šenhuu da pusti Nigerijca nazad u Premijer ligu. Bivši napadač Votforda bi mogao da dođe na pozajmicu, uz opciju kupovine.
Apsolutni hit ovog prelazniog roka je Ankaragudžu, koji je doveo čak 15 igrača! Možda mu to pomogne da se spasi, jer je na 15 kola do kraja tri boda ispod zone spasa.
Bajer Leverkuzen je dao čak 18 miliona eura Vitoriji Gimaraeš za 20-godišnjeg štopera iz Burkine Faso, Edmonda Tapsobu.
Mjesto u timu mu je oslobodio Grk Panajotis Recos, koji je do kraja sezone pozajmljen Šefild junajtedu.
Barselona je za sedam miliona eura, uz još tri miliona na ime bonusa, kupila Mateusa Fernandeša od Palmeirasa, a onda ga do ljeta biti na pozajmici u Valjadolidu.
Potpisao je ugovor do 2025. godine, a izlazna klauzula je postavljena na 300 miliona eura.
Malo čudan transfer - dvije godine nakon što je za 15 miliona funti stigao u Brajton iz PSV-a, Jirgen Lokadija ide u Sinsinati?! Holanđanin je raskinuo pozajmicu sa Hofenhajmom i u najboljim godinama (26) otišao "preko bare".
Najskuplji igrač iz ex-YU je u slobodnom padu - Marko Pjaca, koji je na ljeto 2016. stigao u Juventus za 23 miliona eura, otišao je u Anderleht na pozjamicu do kraja sezone.
Stiven Nzonzi je razočarao u Romi, potom se posvađao sa svima na pozajmici u Galatasaraju i morao je da ode. Stigao je u Ren, koji ga je pozajmio do kraja sezone, uz opciju da produži boravak za još godinu.
Nakon Danija Olma, Lajpcig je doveo još jednog Španca - na pozajmicu do kraja sezone stigao je lijevi bek Mančester sitija, Anhelinjo.
Konačno su završeni pregovori - Emre Džan je novi igrač Borusije Dortmund.
Njemački vezista se odavno dogovorio sa "milionerima", ali se čekao dogovor sa Juventusom, koji ga je prje godinu i po doveo kao slobodnog igrača iz Liverpula, a sada prodao za 25 miliona eura.
Jedna od najzanimljivijih priča posljednjeg dana prelaznog roka stiže iz Intera i vezana je za igrača za kojeg ni vatrene pristalice „nerazura” ne znaju da je još pod ugovorom.
Opet vijest o "milionerima", koji su od danas bogatiji za devet miliona eura, jer je Hofenhajm toliko platio za Jakoba Brun-Larsena. Mladi danski krilni igrač je stigao iz Lingbija 30. januara 2015. kao 16-godišnjak, igrao dobro prošle sezone, ali je ove odigrao svega 158 minuta na devet utakmica.
Hof vjeruje da može da bude pravo pojačanje, pa je potpisao ugovor na četiri i po godine.
Borusija Dortmund je našla desnog beka za budućnost - od Anderlehta je kupila 20-godišnjeg Marokanca Otmana el Kababrija i odmah ga proslijedila u Zulte Varegem, gdje će imati potrebnu minutažu.
Ove sezone je odigrao samo 82 minuta za briselski klub, i to na otvaranju sezone, kada se i povrijedio. Ako se dokaže u Zulteu, možda na "Vestfalenu" zamijeni zemljaka Ašrafa Akimija, kojem na ljeto ističe dvogodišnja pozajmica iz Reala.
Kevin Prins Boateng je prošlog januara prešao u Barselonu u jednom od najčudnijih transfera zime, sada ide u klub koji mu više "paše" - Bešiktaš.
Keisuke Honda, 33-godišnji Japanac, ide u Brazil - u Botafogo.
Fiorentina je dovela 22-godišnjeg napadača Kristijana Kuamea iz Đenove za 11 miliona eura.
Nakon Pjonteka, Herta je dovela i napadača Lajpciga Mateusa Kunju (20) za 15 miliona eura.
Alžirac Mehdi Zafane je novi igrač Krila Sovjetov koje vodi Grof Božović.
Zefane je bek, a dolazi iz Rena na pozajmicu.
Šefild junajted je pozajmio Holanđanina srpskog porijekla Rišaira Živkovića.
Anderleht je doveo dva igrača sa eks-Ju prostora na pozajmicu do kraja sezone - Dejana Joveljića iz Ajntrahta i Marka Pjacu iz Juventusa.
Nema ništa od transfera Olivijea Žirua iz Čelsija.
"Žiru ostaje, a Mertens ne dolazi", rekao je Frenk Lampard.
Zvanično - Fedor Smolov je igrač Selte.
Zvanično - Janik Karasko je novi član Atletiko Madrida. Belgijanac dolazi iz kineskog Dalijena.
Barselona je dovela napadača za budućnost. Opširnije čitajte ovdje.
Veliko pojačanje za VBA - Kamil Grosicki stiže na "Hotorns". Poljak dolazi iz Hala, gdje je igrao prethodne dvije godine. Grosicki pokriva poziciju krila, dobro se snalazi i u samom špicu, a ove sezone u Čempionšipu je odigrao 28 utakmica na kojima je postigao sedam golova, uz četiri asistencije. Ovo je još jedan udarac za Hal, koji je ranije danas ostao bez napadača Džeroda Bovena.
Bivši napadač Partizana, Petar Škuletić karijeru nastavlja u Sivasporu. Ekipa je najprijatnije iznenađenje turske lige i nalazi se na prvom mejstu.
Garet Bejl će makar do ljeta ostati u Realu. Od njegovog odlaska do kraja prelaznog roka nema ništa, pišušpanski mediji.
Engleski mediji su javili da Olivije Žiru dolazi u Totenhem na pozajmicu iz Čelsija.
Italijanski, međutim, tvrde da to nije gotovo, već da Lacio može da pokvari posao.
Zvanično - Sedrik Soareš novi je igrač Arsenala. Portugalac dolazi na pozajmicu iz Sautemptona do kraja sezone.
Mančester junajted ne odustaje od norveškog napadača Džošue Kinga. Nakon što je Bornmut odbio prvu ponudu, čelnici kluba sa "Old Traforda" poslali su novu. Detalji još uvijek nijesu poznati.
Zvanično - Janis Hadži je stigao u Rednžers na pozajmicu iz Genka.
Janik Karasko blizu je povratka u Atletiko Madrid. Belgijski reprezentativac je od 2015. do 2018. igrao za "kolćonerose", da bi otišao u Kinu, gdje je nastupao za Dalijan.
Barzilski vezista Mateus Fernandes novi je igrač Barselone. On dolazi iz Palmeirasa za sedam miliona eura, a biće odmah proslijeđen na pozajmicu u Valjadolid.
Vezista Šefild junajteda, Ravel Morison karijeru će nastaviti u Midlzbrou.
Mladi, talentovni brazilski fudbaler Jan Kuto (17) novi je igrač Mančester sitija. On dolazi iz Koritibe, a plaćen je 12 miliona eura. To je tri puta više od ponude koju je brazilskoj ekipi dostavila Barselona. Kuto igra na poziciji desnog beka.
Barnli je iz Bristol sitija doveo vezistu Džoša Braunhila. Potpisao je ugovor na četiri i po godine, sa opcijom produžetka na još godinu dana.
Emre Džan dolazi u Borusiju Dortmund! Njemački reprezentativac danas će odraditi ljekarske i potpisati ugovor sa "milionerima". Transfer će iznositi 30 miliona eura.
Bornmut je odbio ponudu Mančester junajteda za norveškog napadača Džošuu Kinga. "Crveni đavoli" očajnički traže napadača, a odustali su od dovođenja Vilijama Hosea iz Sosijedada.
Francuski defanzivac, Žan Marselin novi je član Monaka. On dolazi iz Oksera za 10 miliona eura. Potpisaće ugovor na četiri i po godine.
Napadač Hala, Džerod Boven dolazi u Vest Hem! Čekićari i Hal su se dogovorili tokom noći, a nakon toga je i napadač dogovorio lične uslove. Transfer će iznositi 20 miliona funti.
Boven je jedan od najboljih igrača Hala proteklih godina. Ove sezone u Čempionšipu je odigrao 29 mečeva na kojima je postigao 16 golova, uz šest asistencija.

Bonus video: