Čovjek zvani pozajmica

Pročitajte zanimljivu priču o Samueleu Longu, koji je za 11 godina koliko je pod ugovorom sa Interom odigrao 14 minuta na zvaničnim utakmicama
6884 pregleda 0 komentar(a)
Samuele Longo, Foto: Twitter.com/VeneziaFC_IT
Samuele Longo, Foto: Twitter.com/VeneziaFC_IT

Posljednjeg dana prelaznog roka vijesti se smjenjuju kao na traci, tako da informacija da je italijanski drugoligaš Venecija dovela napadača ne bi trebalo da bude zanimljiva.

Ali, taj transfer je toliko neobičan da je privukao pažnju javnost. Naime, Venecija je do kraja sezone pozajmila 28-godišnjaka iz Intera, Samuelea Longa.

Karijera momka iz Valdobjadenea je jedna od najčudnijih u svijetu fudbala. Longo je 2009. stigao u mladi tim Intera i od tada je stalno na pozajmicama.

Kao omladinac je pozajmljivan Pjaćenci i Đenovi, da bi u prvom timu Intera debitovao 13. maja 2012. godine, kada je odigrao 14 minuta u porazu od Lacija na zatvaranju Serije A (3:1).

Od tada stalno ima ugovor sa „nerazurima”, igrao je na prijateljskim utakmicama, ali nikada od tog gostovanja u Rimu nije nastupio na zvaničnom meču za Inter.

Pozajmljivan je redom Espanjolu, Veroni, Rajo Valjekanu, Kaljariju, Frozinoneu, Đironi, Tenerifeu, Ueski, Kremonezeu i na kraju Deportivo La Korunji, koja ga je vratila pet mjeseci prije dogovorenog roka, jer nije dao nijedan gol.

Navijači Depora se na zvaničnom Tviter nalogu Venecije na simpatičan način zahvaljuju italijanskom klubu što im je skinula „muku s vrata”.

„Čestitamo, uzeli ste ‘ubicu’”, „Hvala puno Venecijo, s ljubavlji iz Korunje”, a jedan od navijača je bio ciničan: „Najbolja devetka u istoriji Deportiva”.

Vidjećemo da li će Longo pomoći Veneciji da opstane u Seriji B, jer je tik iznad opasne zone.

U Galiciju je stigao sa obavezom da bude otkupljen ako se Deportivo vrati u Primeru. Koliko je „dobro” odradio zadatak, govori i činjenica da je tim sa „Rijasora” nakon pet uzastopnih pobjeda jedva pobjegao sa mjesta koje vodi u treći rang. Longo je u toj seriji odigrao pet minuta.

Bonus video: