Bilans januara: Zlatanov povratak, Fernandeš rekorder, Borusija napravila najbolji posao

Juventus je u januaru izdvojio 30 miliona eura da od Atalante otkupi ugovor Dejana Kuluševskog, Šveđanina makedonskog porijekla, ali mu je nastavio pozajmicu u Parmi
3401 pregleda 0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: AP
Zlatan Ibrahimović, Foto: AP

Januarski prelazno rok 2020. završen je sinoć u ponoć, a posljednjih dana obavljen je najveći transfer ove sezone.

Najveći po plaćenom obeštećenju - Bruno Fernandeš, univerzalni vezni igrač iz lisabonskog Sportinga, došao je u Mančester junajted za 55 miliona eura, uz određene bonuse.

Fernandeš ima težak zadatak da bude lider posrnulog giganta, da otvori novu eru na Old trafordu.

Najbolji posao je, čini se, napravila Borusija Dortmund, koja je još u decembru obezbijedila potpis najvećeg golgeterskog talenta u Evropi - Erlinga Halanda.

Norvežanin koji ima samo 19 godina došao je iz Salcburga za sitan novac s obzirom na to kakav je njegov potencijal - 20 miliona eura platili su "milioneri" za mladog "ubicu".

Značajan transfer obavio je i Inter, koji je doveo Kristijana Eriksena iz Totenhema, plativši 20 miliona eura za igrača koji je za pola godine mogao da dođe bez obeštećenja.

Totenhem je ostao bez Eriksena, a doveo je Stivena Bergvajna iz PSV-a za 30 miliona, te Žedsona Fernandeša iz Benfike, na pozajmicu na 18 mjeseci.

Drugi najveći transfer, nakon Fernandešovog, a iste vrijednosti kao Bergvajnov, kompletirao je Real, koji je za 30 miliona eura doveo 18-godišnjeg Brazilca Renijea za 30 miliona eura iz Flamenga. Renije se, tako, pridružio zemljacima Vinisijuju Žunioru i Rodrigu u stvaranju Reala za budućnost.

Na trećem mjestu je posao Milana i Herte - Kšištof Pjontek nije opravdao očekivanja na San Siru, nije nastavio da daje golove kao u Đenovi, pa se preselio u Berlin za 27 miliona eura.

Juventus je u januaru izdvojio 30 miliona eura da od Atalante otkupi ugovor Dejana Kuluševskog, Šveđanina makedonskog porijekla, ali mu je nastavio pozajmicu u Parmi.

Ipak, najglamurozniji prelazak ove zime nije koštao ni cent - Zlatan Ibrahimović se poslije sedam godina vratio u Milan, nakon dvogodišnjeg boravka u Los Anđelesu.

Legendarni Šveđanin je došao kao slobodan igrač i naravno u velikom stilu...

Bonus video: