Haland rekorder Bundeslige, Bajern dočekao kiks Lajpciga da preuzme prvo mjesto

Mladi Norvežanin je za 136 minuta u tri utakmice postigao sedam golova za rekord Bundeslige
2948 pregleda 0 komentar(a)
Haland
Haland
Ažurirano: 01.02.2020. 20:32h

Erling Haland je u trećoj utakmici debitovao u startnoj postavi Borusije Dortmund. Nastavio je golgeterski niz u pobjedi nad Union Berlinom 5:0.

Haland je pogodio u 18. minutu a postavio je i konačan rezultat u 76. minutu, nakon kojeg je izašao iz igre. Na njegovom kontu u tri utakmice u Dormundu je sedam golova - igrao je samo 136 minuta.

Pet minuta prije prvog gola Halanda, pogodio je Sančo, da bi potom gol dao Rojs sa penala u 68. minutu, te Vicel u 70.

Dortmund ima 39 bodova, tri manje do novog lidera Bajerna, koji je slavio u Majncu 3:1.

Levandovski u 8. te Miler u 14. i Alkantara u 26. minutu su riješili pitanje pobjednika, a počasni gol domaćina postigao je Holanđanin Sent Just u 45. minutu.

A Lajpcig je opet kiksao, pošto je na "Red Bul areni" remizirao sa Menhengladbahom 2:2. Gosti su bili dominantni u prvom poluvremenu i vodili su golovima Plee u 24. i Hofmana u 35. minutu.

Odmah na startu nastavka Julijan Nagelsman je u igru uveo Jusufa Poulsena i Patrika Šika, koji je četiri minuta kasnije prepolovio prednost. Kada je Plea u 61. minutu dobio crveni karton, domaćin je jurišao na gol, a od 70. minuta debitovao je Dani Olmo.

Propustio je mladi Španac dva zicera, Šik i Verner takođe nisu bili precizni da bi Kristofer Nkunku u finišu ipak donio bod Lajpcigu, koji je sada na bod iza Bajerna.

Hofenhajm je kući bio bolji od Bajera 2:1, a identično je Augsburg slavio and Verderom. Ajntrajht je u zaustavnom vremenu izborio remi u Diseldorfu 1.1.

Bonus video: