Futsal: Crna Gora na mala vrata do baraža

Ekipa Sveta Ljesara izgubila 5:1 od Belgije i kao jedna od pet najboljih trećeplasiranih reprezentacija plasirala se u baraž za narednu fazu kvalifikacija
3078 pregleda 0 komentar(a)
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG

Futsal reprezentacija Crne Gore plasirala se u baraž za narednu fazu kvalifikacija za EP, iako je nakon poraza od Jermenije (3:1), danas izgubila i od domaćina Belgije (5:1) u 3. kolu turnira preliminarne runde.

Naša selekcija je zauzela 3. mjesto u grupi i plasirala se među pet najboljih trećeplasiranih iz devet grupa, što je i donijelo baraž.

Crna Gora je, zanimljivo, prenijela isto bodova koliko i Vels (0), imala je istu gol razliku (-6), jednak broj žutih kartona, ali je presudio bolji renking.

Tabela trećeplasiranih
Tabela trećeplasiranih

Ekipa Sveta Ljesara je u 1. kolu dobila Škotsku 9:2, ali se bodovi protiv posljednjeg nisu računali na tabeli trećeplasiranih.

Protiv Belgijanaca, najbolje selekcije u grupi, Crna Gora je povela u 3. minutu preko Vuletića, ali su "crveni đavoli" preokrenuli već do poluvremena, a u nastavku dali još tri gola.

"Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo bili bolji, imali i vođstvo, da bi u nastavku domaćin zaigrao bolje i zasluženo pobijedio, istakao je selektor Sveto Ljesar.

Za Crnu Goru su počeli Dragoljub Despotović, Marko Spasojević, Ilija Mugoša, Eldin Ćorović i Luka Vuletić, a igrali su još Milun Sekulić, Borislav Ćirković, Ivan Mugoša, Petar Perošević, Aleksandar Obradović, Nikola Vidaković, Nikola Minić, Kosta Vuković i Aleksa Bečanović.

Bonus video: