Zamer: Ronaldo i Mesi su fenomeni, ali Rojs nam svima predaje životnu lekciju

"Nastavlja da radi, da se bori, da živi s tim i ima veliki motiv kada je fudbal u pitanju. E, to je Marko Rojs", ističe legendarni njemački fudbaler
0 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Reuters
Marko Rojs, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2018. 17:31h

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su dar od boga, a Marko Rojs je primjer za mnoge - poručio je bivši sportski direktor Bajerna i trener Borusije iz Dortmunda Matijas Zamer.

Kada je u pitanju njemački napadač jasno je i na šta je Zamer aludirao - u pitanju je igrač koji je imao toliko pehova i povreda u karijeri da je pravo čudo i što i dalje profesionalno igra fudbal.

"Ronaldo i Mesi su posebni, imali su samo sitne povrede u karijeri, to je veličanstveno i zaslužuje veliko poštovanje", rekao je Zamer za "Kiker" i dodao:

"Ali, ako vam treba lekcija iz života, onda samo pogledajte primjer Marka Rojsa. To što je prošao on je nevjerovatno i pravi je primjer kako profesionalac nikada ne odustaje. Zaslužuje ogromno poštovanje, veće od svih. Uprkos svemu, nastavlja da radi i da se bori, da živi s tim i i dalje ima veliki motiv kada je profesija kojom se bavi u pitanju. E, to je Marko Rojs", ističe legendarni njemački fudbaler.

Rojsova karijera je toliko puta prekinuta da sa 28 godina još nije osjetio šta znači biti dio Svjetskog prvenstva, iako je godinama bio prdviđan kao lider generacije pod komandom selektora Joakima Leva.

Najbliži da ode na Mundijal je bio 2014, ali se povrijedio desetak dana pred početak u pripremnoj utakmici. Nakon toga, Njemačka je postala prvak svijeta...

Rojs je sada na novom početku, nedavno se oporavio od teške povrede članka, pa je nakon ukupno 67 mečeva u svim takmičenjima za Borusiju spreman za novi početak...

Bonus video: