Rakitić: Nije mi se svidjelo ponašanje Barselone

Rakitić je od ljeta 2017. do ljeta 2019. bio igrač s najviše odigranih utakmica kod trenera Ernesta Valverdea, ali nakon što je ljetos uprava dovela mladog Frenkija de Jonga bio je premješten na klupu
5311 pregleda 0 komentar(a)
Rakitić, Foto: AP
Rakitić, Foto: AP

Hrvatski as Ivan Rakitić, o čijem se odlasku iz Barselone nagađalo ovoga ljeta, izjavio je kako mu se nije svidjelo ponašanje kluba u toj situaciji, no kako sada želi da "okrene stranicu".

"Ne zaslužujem, niti sam zaslužio, određeno ponašanje. Mogu jasno reći da je bilo više stvari koje mi se nisu svidjele. To znaju oni koje donose odluke, a to znamo i mi. No, ponekad moraš prihvatiti stvari koje ne razumiješ i gledati prema naprijed", rekao je 31-godišnji vezni igrač novinarima nakon utakmice Barselone i Levantea (2-1).

"Za klub mora biti najbolje ono što je najbolje za nas igrače. Nismo ovdje kako bi smo se smijali i zbijali šale", dodao je Rakitić ne iznoseći detalje.

Rakitić je od ljeta 2017. do ljeta 2019. bio igrač s najviše odigranih utakmica kod trenera Ernesta Valverdea, ali nakon što je ljetos uprava dovela mladog Frenkija de Jonga bio je premješten na klupu.

Barselona nije demantovala novinske izvještaje prema kojima je klub bio spreman da proda ili zamijeniti Rakitića.

Ranije ovog mjeseca smijenjen je Valverde, a na klupu je sjeo Kike Setijen.

"Ponašanje prema Valverdeu i njegovim pomoćnicima nije bilo najbolje", rekao je hrvatski vezni igrač.

Rakitić je tri puta startovao kod Setijena, a dva puta je ulazio s klupe. U nedjelju je protiv Levantea prvi put odigrao svih 90 minuta.

Rakitić je u Barceloni od ljeta 2014. godine, a ima ugovor do ljeta 2021.

Bonus video: