Gvardiola poručio FA: Kaznite me, ali žutu traku ne skidam

"Ja sam čovjek, prije nego trener. U FA znaju da ću uvijek nositi žutu traku. Ne radi se o političarima, već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nisu apsolutno ništa skrivili", rekao je Gvardiola
1 komentar(a)
Pep Gvardiola Mančester siti, Foto: Reuters
Pep Gvardiola Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2018. 16:08h

Pep Gvardiola će biti kažnjen od strane Fudbalske asocijacije Engleske - pitanje je samo na koji način.

Menadžer Mančester sitija je, naime, nosio žutu traku tokom duela sa Arsenalom u finalu Liga kupa, iako mu je FA najavila da će biti kažnjen ako je ne skine.

Gvardiolom je žutom trakom simbolično dao podršku za nezavisnost Katalonije, a pravila FA su da politika ne smije da bude uključena u fudbal.

"Ja sam čovjek, prije nego trener. U FA znaju da ću uvijek nositi žutu traku. Ne radi se o političarima, već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nisu apsolutno ništa skrivili", rekao je Gvardiola.

Tužba je podignuta nakon što je Gvardiola i poslije upozorenja nosio taku na džemperu tokom poraza od Vigana u FA kupu, a isto je ponovio i u duelu sa Arsenalom u kojem je Siti savladao Arsenal sa 3:0 i osvojio trofej.

"Mogu svuda da je nosim, ne samo na grudima. Oni znaju da ću je nositi. Ako prekršim pravila, prihvatam kaznu. U zatvoru su četvorica, a postoje i drugi van Katalonije, a kada se vrate uhapsiće ih zbog pobune. Evropska fudbalska unija ima drugačije mišljenje o ovim pitanjima. Uefa kaže da možete da nosite šta želite, sve dok to pokazujete s poštovanjem. Očigledno da je ovdje to drugačije", istakao je Gvardiola.

Bonus video: