Povratak „otpisanog”: Želja za povratkom je bila jača od povrede

Aleksandar Vujačić se tokom priprema profilisao u prvu napadačku opciju Budućnosti, iako je prije manje od 30 dana bio pred odlaskom
4034 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vujačić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Vujačić, Foto: Savo Prelević

Šest novih fudbalera dovela je Budućnost u zimskom prelaznom roku, ali sudeći po pripremnom periodu i prijateljskim utakmicama, Podgoričani su najveće „pojačanje” dobili iz sopstvenih redova.

Aleksandar Vujačić, visoki napadač, bio je uoči početka priprema na korak od odlaska iz tima, ali produžetak ugovora nije zavisio od njegovih kvaliteta ili dolaska nekog novog igrača, već od stanja njegove povrede - vukao je već duže vrijeme i zbog nje je propustio veći dio jesenje polusezone.

A koliko znači Budućnosti, koliku „dubinu” u napadačkoj igri dobijaju Podgoričani sa njim u timu, vidjelo se u drugom dijelu prošle sezone, kada je na 13 utakmica postigao osam golova.

Mislilo se, dakle, da je 30-godišnji napadač na izlaznim vratima, a onda se oporavio.

- Želja za povratkom je bila jača od povrede - kaže za “Vijesti” Aleksandar Vujačić.

Koliko je bilo frustrirajuće toliko čekanje, ali i činjenica da je produžetak ugovora zavisio od brzine oporavka?

- Sam oporavak se odužio, ali je i povreda došla u najnezgodnije vrijeme. Frusirtiralo me to, naravno - mnogo mi je teško palo fizički, a moram da priznam i psihički. Ipak, želja za terenom, želja za povratkom je bila jača od svega, pa i od neugodne povrede.

Kako se osjećaš sada, nakon završetka glavne faze priprema i tri postignuta gola na prijateljskim mečevima?

- U pitanju je povreda pubične kosti, koja je dosta karakteristična za fudbalere i koja se teško i sporo liječi. Morao sam da budem uporan i strpljiv. Srećom, povreda je sada prošlost, odlično se osjećam i radujem se nastavku sezone.

U odnosu na period prije povrede, Budućnost sada ima novog trenera, nekoliko novih fudbalera, a i ubjedljivo je prva na tabeli. Kako si zadovoljan atmosferom pred nastavak sezone?

- Sa timom sam prezadovoljan, atmosfera u ekipi je fantastična. Osjećamo da smo fizički dobro spremni, iako do početka drugog dijela prvenstva ima još deset dana. Jedva čekamo da počne, veliki smo optimisti pred nastavak i daćemo sve od sebe da nastavimo tamo dje smo stali u prvom dijelu.

Imate osam bodova više od Sutjeske, što je prednost kakvu nijedan tim do sada nije ispustio. Koliko obraćate pažnju na taj podatak?

- Trudimo se da ne obraćamo pažnju na tabelu, iako moram da priznam da nam osam bodova prednosti daje jak vjetar u leđa. Svjesni smo da zavisi sve od nas i to je najvažnije pred drugi dio. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se najboljem ishodu za nas.

Ostala su još dva prvenstvena duela protiv Sutjeske, ali i još 15 mečeva protiv ostalih timova. Šta će presuditi - derbiji, ili takozvane manje utakmice?

- Presudiće to da u svaki meč uđemo bez potcjenjivanja protivnika, kako god se zvao i gdje god bio na tabeli, igrali kući ili na strani. Jer ova je liga vrlo ujednačena i svako svakog može da pobjedi. Mi ćemo svakako pokušati do kraja da igramo svoju igru, baš kao što je slučaj do sada.

Koliko motivišuće zvuči podatak da Budućnost ima šansu da prvi put u istoriji osvoji duplu krunu?

- Cilj Budućnosti su uvijek trofeji, a činjenica da smo uz osam bodova prednosti u prvenstvu stigli i do polufinala Kupa, daje nam lijepu priliku da u nastavku sezone napadnemo oba trofeja. Klub do sada nikada nije osvojio duplu krunu, tako da nam motivacije ne nedostaje.

Koliko bi tebi značila prva titula prvaka?

- Značila bi mi puno i ove godine imam šansu za to. Sa kim je osvojiti ako ne u dresu Budućnosti? Moram da napomenem da su navijači takođe zaslužni za naše pobjede i nadam se da ćemo ih na kraju sezone obradovati sa titulom, ili duplom krunom, što bi bilo fenomenalno.

Iskustvo pomaže - sazreo sam kao igrač i igram najbolje do sada

Imaš 30 godina, a čini se da sada igraš najbolji fudbal u karijeri. Šta je razlog tome?

- Mislim da je u pitanju iskustvo, sazreo sam kao igrač, ali i kao ličnost. Promjenio sam nekoliko klubova, igrao malo i po inostranstvu, tako da je sve to rezultiralo ovakvom igrom koju pružam trenutno. Takođe, želja za fudbalom je neizostavna i ona ne opada sa godinama - kaže Aleksandar Vujačić, koji je u dosadašnjem toku karijere nosio dresove Mornara, Petrovca (tri puta), Balzana sa Malte i Dinamo Bresta iz Bjelorusije.

Igrao je i za Budućnost i 2013. i 2014. godine, kada je na 31 meču postigao 11 golova.

Infobox (Brojka): 10 golova postigao je Aleksandar Vujačić za godinu dana provedenih u Budućnosti. Zbog povrede je, međutim, odigrao samo 16 utakmica - 13 u drugom dijelu prošle i tri u prvom dijelu ove sezone, od čega je dva puta ušao sa klupe.

Bonus video: