Milanska bitka - da li je Inter toliko bolji od „rosonera”?

Pred večerašnji Derbi dela Madonina (20.45 sati) sve je kristalno jasno - „nerazurima” pripadala uloga favorita, jer nakon 22 meča imaju čak 19 bodova više od gradskog rivala
2101 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlog derbija
Sa prošlog derbija

Drugi milanski derbi u sezoni biće još jedan ispit za Interove šampionske ambicije, ali i vjerovatno posljednja šansa da Milan pokaže Italiji da li je spreman da se do kraja sezone bori za plasman u Ligu šampiona.

Pred večerašnji Derbi dela Madonina (20.45 sati) sve je kristalno jasno - „nerazurima” pripadala uloga favorita, jer nakon 22 meča imaju čak 19 bodova više od gradskog rivala.

- Možda je ovo najemotivniji derbi za naše navijače, ali ne smijemo da pravimo razliku i da dijelimo protivnike. Za mene je utakmica sa Milanom kao i svaka druga - želim da pobijedimo i da nastavimo svoj put - rekao je trener Intera Antonio Konte.

U prvom dijelu sezone Inter je slavio 2:0 golovima Marcela Brozovića i Romelua Lukakua i to mu je bila treća prvenstvena pobjeda zaredom protiv Milana.

- Biće ovo sasvim drugačiji derbi od tog prvog. Jer, Milan sada ima drugog trenera (Marka Đampaola je zamijenio Stefano Pioli), a i jači je za Zlatana Ibrahimovića - poručio je Konte.

Ibra je preskočio posljednji meč „rosonera” protiv Verone, a večeras je najavljen od prvog minuta. Mnogo veća je dilema kako će izgledati sastav Intera, jer u napadu zbog suspenzije nema Lautara Martinesa.

Mediji spekulišu da bi Konte mogao da lansira drugačiju formaciju (umjesto 3-5-2, da zaigra 3-5-1-1) i da u njoj Lukaku bude najistureniji, a iza njega novajlija Kristijan Eriksen.

- Pripremamo utakmicu tako da želimo da je pobijedimo. Šta bih prihvatio? Trijumf koji će potpisati Ibrahimović - poruka je Piolija, trenera Milana, koji je sjedio i na klupi Intera.

Prošlo je više od četiri godine od posljednje pobjede Milana u derbiju. Dogodilo se to 31. januara 2016. kada je bilo 3:0.

- Nadam se da Milan može do dobrog rezultata. Inter je jači, ali ne toliko jači koliko pokazuje tabela - rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević u razgovoru za „Radiorossonero”.

Legenda Milana Andrij Ševčenko je najbolji strijelac u istoriji milanskih derbija (14 golova), drugi je Đuzepe Meaca sa 13, od kojih je 12 postigao u dresu Intera. Ibra je mrežu tresao šest puta - dva sa Interom, četiri sa Milanom...

Bonus video: