Iskra ima samo jedan cilj - plasman u Evropu

Fudbaleri Iskre spremni za nastavak sezone, a posljednju provjeru imaće danas protiv lidera Budućnosti
1751 pregleda 0 komentar(a)
Iskra se konačno vraća na svoj stadion, Foto: Savo Prelevic
Iskra se konačno vraća na svoj stadion, Foto: Savo Prelevic

Iskra je u prvom dijelu sezone dugo bila hit Prve crnogorske lige, kasnije je završila na trećem mjestu nakon što je u većem dijelu bila ozbiljan konkurent za jesenju titulu.

Utisak je pokvarila u finišu s tri vezana poraza, a jedina želja pred nastavak sezone je da ostane na poziciji na kojoj je sada.

- Posustali smo u finišu prvog dijela, ispali smo i iz Kupa i u ovom prelaznom roku smo uglavnom radili na tome da pojačamo tim na mjestima gdje nam je na kraju falilo ritma - u veznom redu - rekao je trener Danilovgrađana Aleksandar Nedović.

Novajlije su Zoran Petrović, koji se vratio u crnogorski fudbal iz češkog Jabloneca, te tandem Japanaca - Šo Jamamoto i Kohei Kato.

- To su igrači koje smo željeli, koji veznom redu mogu da donesu i kvalitet i ritam i iskustvo. Prvi dio sezone smo izvukli s manjim brojem igrača, poznato je i da smo imali dosta mladih u timu, tako da smo u jednom momentu imali i nerealno dobre rezultate, ali i igre. Odradili smo do sada u pripremama ono što smo zacrtali, jedino nije dobro što su nam se Petrović i Kato dosta kasno priključili - dodao je Nedović.

Nakon 19 kola Iskra ima 32 boda, četiri manje od drugoplasirane Sutjeske, a 12 od lidera Budućnosti, s kojom će danas imati generalnu probu pred nastavak prvenstva koji je zakazan za naredni utorak.

- Tako smo planirali - da posljednja provjera u pripremama bude protiv najbolje ekipe. Budućnost će pokazati gdje smo, šta smo do sada uradili i na šta moramo da obratimo pažnju do nastavka šampionata - kaže Nedović.

Ambicije Iskre se znaju - izlazak na evropsku scenu.

- To je naš cilj, da ostanemo na trećem mjestu. Iskra ima projekat, prvo je pravila klub, pa tim, radi se ozbiljno i planski, ne traži se odmah rezultat. Nadam se da ćemo u drugom dijelu sezone biti na nivou i da ćemo izaći na evropsku scenu.

Konačno će Iskra biti i domaćin u pravom smislu te riječi. Prvenstvo nastavlja duelom protiv OFK Titograda, i to na svom stadionu, čije je renoviranje završeno.

- Osvojili smo 32 boda u mečevima u kojima smo bili gosti... Uradili smo veliki posao, sada bi uz naše navijače sve trebalo da bude lakše - jasan je bivši trener Grblja, OFK Titograda, Sutjeske i Petrovca.

Budućnost je veliki favorit za titulu.

- Vjerujem da Budućnost ima sve što je potrebno da bude šampion. Vidjelo se u finišu prvog dijela da ima timski kvalitet, znali smo i da ima pojedinačni. Ipak, ne treba potcijeniti Sutjesku, iako ima osam bodova manje. Nikšićani su sada rasterećeniji i mogu da budu još opasniji. Ćetković, Kojašević, Janković, Šofranac..., ekipa koja ima takve igrače ne smije da se otpiše. A i nikada ne možete da otpišete trenera kakav je Peco Rakojević.

A ko je glavni konkurent Iskri za treće mjesto?

- Zeta se profilisala kao pravi takmičarski tim, teško prima golove i mislim da od nje prijeti najveća opasnost. Tu je i Podgorica - mislim da su to dvije ekipe sa kojima ćemo se boriti za treću poziciju - zaključio je šef stručnog štaba Iskre.

Bonus video: