Gvardiola: Ako ne prođemo Real, zašto ne bih dobio otkaz

Minulih dana se piše od velikoj želji Juventusa da dovede Pepa, njegove riječi podgrijaće maštu i nadanja navijača
2977 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: AP
Pep Gvardiola, Foto: AP

Pep Gvardiola je pragmatičan čovjek, poznaje i fudbalska pravila, ali je iznenadio današnjom izjavom koja je odjeknula fudbalskom Evropom.

On je kazao da ga ne bi iznenadilo da mu Mančester siti uruči otkaz, ako njegov tim ne eliminiše Real Madrid u osmini finala Lige šampiona.

"Postalo je sve teže pobjeđivati. Ja sam sa Sitijem imao mnogo lijepih pobjeda, prihvatao sam i pohvale i kritike. Nama slijede dva veoma važna meča. Sanjam o duelima sa Realom i uživaću u njima, ne bi niko bio srećniji od mene da pobijedimo. Ali, ako ne pobijedimo, zašto ne bi došao vlasnik ili sportski direktor i rekao mi: 'Ovo nije dovoljno. Mi želimo Ligu šampiona. Smijenjen si'. Prihvatio bih mirno: 'OK, hvala, bilo mi je zadovoljstvo", kazao je Gvardiola.

Mančester siti igra sa Realom 26. februara prvi meč osmine finala u Madridu, a revanš je 17. marta.

Minulih dana se piše od velikoj želji Juventusa da dovede Pepa, njegove riječi podgrijaće maštu i nadanja navijača.

"Ljudi misle da je dovoljno da si Klop ili Gvardiola i da će tvoja ekipa dati milion golova i osvojiti dva miliona bodova. To je nije sport. Sport je proces. Liverpul je sa Klopom čekao tri-četiri godine da dođe do ovog nivoa. Malo po malo, to je sada najbolji tim na svijetu. Ali, to ne znači da će da osvoji sve titule svake godine. To nije ni moguće, takav tim ne postoji, niti će ikada postojati", rekao je Gvardiola.

Bonus video: