Zeta svjesna snage rivala, ali obećava veliku borbu

Ekipa iz Golubovaca ulazi u drugi dio sezone sa 4. pozicije i pokušaće da napadne mjesta za izlazak u evrokupove
1733 pregleda 0 komentar(a)
Roganović obećava samo lijepu igru Zete, Foto: Boris Pejović
Roganović obećava samo lijepu igru Zete, Foto: Boris Pejović

Prvoligaš sa Trešnjice navikao je crnogorsku fudbalsku javnost na talenat i kvalitet, igre u Evropi, borbe za trofeje. Zeta godinama unazad uspijeva da održi kontinuitet dobrih rezultata, uprkos podatku da skoro svake godine iz kluba odlaze mladi a već afirmisani igrači. Da li će i ove sezone uspjeti da održi taj trend, izbori učešće u evrokupovima, znaće se nakon proljećnjeg dijela takmičenja u Telekom 1. CFL, u koji “vukovi” ulaze utakmicom protiv aktuelnog prvaka Sutjeske, u utorak 18. februara.

Zeta će tim mečom zatvoriti 20. kolo, jer se utakmica prvi put na “Trešnjici” igra pod reflektorima od 17.30 sati.

- Ulazimo u nastavak sa jasnim ciljem da se nadigravamo i pokušamo da pobijedimo u svakoj utakmici. Nije nam baš drago da odmah na startu moramo da igramo protiv Sutjeske, jer je to tim koji je najmanje promijenjen u prethodnom, ali i ovom prelaznom roku, uz trenera kojeg neizmjerno cijenim. Radije bih na startu da igramo protiv slabijeg protivnika, jer bi pobjeda nakon priprema značila na samopouzdanju mojoj ekipi. No, nije samo Sutjeska jaka, jer se većina klubova značajno pojačala, naročito lider Budućnosti i trećeplasirana Iskra, koja je mjesto ali i četiri boda ispred nas na tabeli. Naizgled, biće teško, i sigurno će biti uzbudljivo proljeće, jer svi klubovi su se pojačavali sa određenim ciljevima. Bilo to napad na vrh i takmičenje u evrokupovima, ili borba za opstanak - kazao je trener Zete Dejan Roganović.

On nije krio zadovoljstvo načinom na koji su njegovi igrači radili tokom 30-ak dana priprema i u šest kontrolnih utakmica, od kojih je Zeta remizirala u čak četiri, uz po pobjedu i poraz.

- Te pripremne utakmice iskoristili smo da vidimo koliko nam u nastavku sezone mogu pomoći igrači koji su manje dobijali šansu ali i mladi fudbaleri i pojačanja. Zeta je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka ostala bez dvojice igrača jer je Đorđe Vukčević prešao u Grbalj a Davor Kontić u Jezero, ali smo i dobili dva nova igrača. Tačnije golmana Petra Radulovića i napadača iz Toga Elom Niaveđija. On je trebalo prošlog ljeta da nam se priključi, ali je zbog problema sa papirima to uradio sada i bio je asistent na svojoj prvoj utakmici, u remiju sa Komom (2:2). Dakle, dva za dva, ali ako se u ova dva posljednja dana prelaznog roka poudi neki interesantan igrač, onda ćemo se i dodatno pojačati. Nadam se da ćemo radom, zalaganjem i igrom privući simpatije, a ukoliko se ukaže prilika napašćemo i mjesta za izlazak u evrokupove - zaključio je Roganović.

Debi na Trešnjici - premijerno pod reflektorima

Iako je Trešnjica dobila reflektore prije dva mjeseca, igrači Zete još nisu osjetili čari igranja pod svijetlima na svom terenu. Proljećni debi protiv Sutjeske (utorak), biće prva prilika, mada...

- Ukoliko se ukaže prilika nadam se da ćemo odraditi nekoliko treninga u terminu odigravanja utakmice 20. kola sa Sutjeskom, od 17.30 sati. Da osjetimo i vidimo, kako bi se bolje prilagodili. Reflektori zaista izgledaju prelijepo, i radujemo se da ćemo prvi osjetiti u Zeti kako izgleda atmosfera i kako je igrati u večernjem terminu. Nadamo se da će i publika doći, prepoznati želju ovog mladog tima da igra i nadigrava se - kazao je trener Roganović.

Bonus video: