Prvi trofej za Gvardiolu: Siti se poigravao sa Arsenalom na "Vembliju"

Petu put u istoriji SIti osvojio Ligakup - bilo je 3:0 golovima Aguera, Kompanija i Davida Silve
0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2018. 18:36h

Peti put u istoriji Mančester siti je osvojio Ligakup Engleske, a trofej u 2018. godini će se najviše pamtiti kao prvi u eri Pepa Gvardiole.

Pehar je stigao na "Etihad" poslije rutinske pobjede u finalu nad Arsenalom (3:0), a izvjesno je i da neće biti jedini ove sezone, jer su "građani" praktično već šampioni u Premijer ligi.

Arsenal je u finalu pokazao prepoznatljive boljke u odbrani, Siti samo koristio poklone, pa je poslije nešto više od sat igre sve bilo riješeno.

Meč je otvorio Serhio Aguero u 18. minutu fantastičnim lobom poslije asistencije golmana Klaudija Brava i greške Škodrana Mustafija, a u nastavku su sve dileme otklonili Vensan Kompani i David Silva, pa je u 64. minutu na semaforu stajalo ogromnih 3:0.

Gvardiolin tim čak nije ni odigrao tako briljantno kao u većini mečeva u sezoni, ali mu takva utakmica i nije bila potrebna da bi izašao na kraj sa skromnim i neubjedljivim "tobdžijama" u okršaju na "Vembliju".

Siti je ovaj trofej osvajao i 1970, 1976, 2014. i 2016. godine, dok je Arsenal ostao na dva pehara (bio je najbolji 1987. i 1993).

Londonski klub je šesti put poražen u finalu ovog takmičenja, a trećem od kada je na klupi Arsen Venger.

Arsenal je ranije eliminisan iz FA kupa, tek je šestoplasirani u Premijer ligi, a jedino takmičenje u kojem i dalje može da juri trofej je Liga Evrope u kojoj je stigao do osmine finala.

Bonus video: