Pečat Vele i Ćićarita: Meksiko nadigrao Južnu Koreju

Meksiko slavio sa 2:1 za drugi trijumf na Mundijalu
0 komentar(a)
Južna Koreja - Meksiko Havijer Ernandes Mundijal 2018., Foto: Reuters
Južna Koreja - Meksiko Havijer Ernandes Mundijal 2018., Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2018. 17:02h

I Južna Koreja je osjetila snagu Meksika i gotovo izgubila šanse za osminu finala Mundijala.

Za Meksikance je prolaz realnost, a kako igraju imaju čemu da se nadaju i u nokaut fazi - "sombrerosi" su pred više od 43 hiljade navijača u Rostovu slavili sa 2:1.

Korejcima je pripao početak meča, imali su dvije šanse da povedu, a onda su naivno skrivili penal, rukom je igrao Jang Hjun-So, pa Milorad Mažić nije imao dilemu.

Siguran sa bijele tačke je bio Karlos Vela, nakon čega su Meksikanci mogli da igraju igru koja im najviše leži, da iz kontranapada koriste otvoreni teren.

Sredinom drugog dijela meč je bio riješen - tri boda je potpisao Havijer Ernandes u 66. poslije kontre koju je otvorio Irving Losano i asistirao Ćićaritu za ukupno 50. pogodak u dresu reprezentacije.

Meksiko do kraja nije imao problema da sačuva prednost, a sve što su uradili Korejci bilo je da smanje minus majstorskim golom asa Totenhema Sona u 93. minutu.

Južna Koreja - Meksiko 1:2

Rostov - Stadion "Rostov arena". Gledalaca: 43.472. Sudija: Milorad Mažić (Srbija). Strijelci: Son u 9+3. za Južnu Koreju, Vela iz penala u 26, Ernandes u 66. za Meksiko. Žuti kartoni: Jung Gvon, Li Jong, Li Seung-Vu, Jung Vo-Jon (Južna Koreja).

Južna Koreja: Hjun-Vo, Li Jong, Jang, Jung-Gvon, Min-Vu (84. Hong Čul), Mun (77. Jung Vu-Jong), Ju (64. Li Seung-Vu), Ki, Hvang, Li Jae-Sung, Son.

Meksiko: Oćoa, Alvares Velaskes, Salsedo, Moreno, Galjardo, Lajun, Erera, Gvardado (67. Markes), Vela (77. Dos Santos), Ernandes, Losano (71. Korona).

Bonus video: