Murinjova najslađa pobjeda: Lukaku srušio Čelsi

Njegov tim savladao je Čelsi na "Old trafordu" 2:1, odnosno savladao je tim koji vodi Antonio Konte, njegov trenutno najveći "neprijatelj" u Premijer ligi
58 pregleda 0 komentar(a)
lingard, Foto: Reuters
lingard, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2018. 17:04h

Žoze Murinjo je ostvario možda i najslađu pobjedu od kada je na klupi Mančester junajteda, iako je prošle sezone slavio u dva finala.

Njegov tim savladao je Čelsi na "Old trafordu" 2:1, odnosno savladao je tim koji vodi Antonio Konte, njegov trenutno najveći "neprijatelj" u Premijer ligi.

Njihov verbalni rat, prožet napadima, pa i uvredama, dugo je bio udarna tema engleske fudbalske javnosti, a njihovo rukovanje prije meča izazvalo pažnju najvećeg nivoa...

Nakon što su, simbolično, izgladili nesporazume i kada je došao red da se njihovi izabranici odmjere na terenu, "đavoli" su pokazali i karakter i kvalitet.

Preokrenuli su vođstvo rivala, i golovima Lukakua i Lingarda ponovo se vratili na drugo mjesto na tabeli, sa dva boda više od Liverpula.

"Ovo nije posebna pobjeda jer je ostvarena protiv Čelsija. Ovo je posebna pobjeda, jer smo pobijedili šampiona, fantastičnu ekipu, i zbog toga što smo ostali na drugom mjestu, za koje se i borimo", kazao je Murinjo nakon meča.

"Ovo je posebna pobjeda, jer su je momci ostvarili tako što su dali najviše što su mogli, u svakom momentu. Samo tako smo i mogli da pobijedimo tim kakav je Čelsi".

Čelsi, aktuelni šampion, je van zone Lige šampiona - nalazi se na petoj poziciji, sa dva boda manje od Totenhema.

"Čeka nas teška borba za mjesto u Ligi šampiona, nadam se da igrači to shvataju", kazao je Antonio Konte.

Gosti su bolje počeli meč, Morata je pogodio prečku, prije nego što su Azar i Vilijan "pocijepali" odbranu Junajteda - Belgijanac je asistirao Brazilcu, koji je "probio" De Heu.

"Loše smo počeli, ali koga da krivim - jednostavno, Čelsi je iz nekog dobrog razloga bio šampion, iz nekog dobrog razloga je odigrao briljantno protiv Barselone. Ranio nas je Vilijan, ali nas nije ubio. Pokazali smo karakter", rekao je Portugalac.

"Ovakve utakmice se ne pobjeđuju dobrom igrom 45 minuta. Imali smo veliku šansu da pobijedimo Junajted, a sada pričamo zašto smo izgubili. Mislim da smo zaslužili više", kazao je Konte.

Izgledalo je da je domaćin nemoćan da uzvrati, ali je Romelu Lukaku, poslije kombinacije Sančesa i Marsijala, izjednačio koristeći snagu i snalažljivost u šesnaestercu.

Junajted je u drugom poluvremenu kontrolisao sve, spriječio brze napade gostiju i čekao šansu.

Lukaku je sjajnim volejem natjerao zemljaka Kurtou da pokaže sve kvalitete, da bi Murinjov džoker - Džesi Lingard, devet minuta od ulaska na teren, glavom pogodio za 2:1 na centaršut Lukakua.

U finišu je Čelsi pokušao da se vrati, Murinjo se zatvorio uvođenjem Bajlija umjesto Sančesa i odbranio veliku pobjedu. Malo i uz pomoć linijskog sudije, koji je pokazao na ofsajd prije nego što je Morata pogodio donji lijevi ugao.

"Mislim da je video-tehnologija potrebna Premijer ligi. Alvaro mi je rekao da nije bio ofsajd. Međutim, morali smo da budemo mnogo odlučniji u napadu mnogo ranije, a ne da uđemo u igru kakva odgovara Junajtedu", kazao je Konte.

Bonus video: