Budućnost kreće od Podgorice u završne borbe za titulu, Grbić: Žao mi je što je i bilo pauze

Budućnost je od dolaska Mladena Milinkovića upisala pet vezanih pobjeda, na posljednja četiri prvenstvena meča nije primila gol
2632 pregleda 0 komentar(a)
Petar Grbić, Foto: Savo Prelević
Petar Grbić, Foto: Savo Prelević

Sa osam bodova prednosti i kao izraziti favoriti za titulu, fudbaleri Budućnosti čekaju nastavak šampionata i prvi duel u drugom dijelu sezone - gostovanje Podgorici u utorak od 15 sati.

Dan uoči početka ista priča kao na kraju polusezone i tokom pripremnog perioda.

"Ponavljam to svaki dan, možda sam pomalo i dosadan, ali nema opuštanja nijednog trenutka", kazao je trener Mladen Milinković.

"Imamo dobru prednost, ali ne razmišljamo o tome. Kao da krećemo od nule. Imamo put kojim želimo da idemo ne obazirući se na zalihu", nadovezao se Petar Grbić.

Svaki početak je važan i težak, meč sa čvrstom Podgoricom biće dobar test i kvaliteta i karaktera "plavih".

"Žao mi je što je pauze uopšte i bilo, jer smo uhvatili odličan ritam na kraju prvog dijela sezone i od dolaska novog trenera. Biće teško na startu, uvijek je takav izlazak iz priprema, ali daćemo sve od sebe da nastavimo dobru seriju. Podgorica je opasna, trener Pejović poznaje ligu i igrače, spremiće ekipu na borbu, ali ako smo mi pravi mislim da se ishod ne dovodi u pitanje", poručio je Grbić.

Budućnost je od dolaska Mladena Milinkovića upisala pet vezanih pobjeda, na posljednja četiri prvenstvena meča nije primila gol...

"Vrlo je važno da na početku imamo dobar rezultatski niz, kako bismo dobili psihološku injekciju, a vjerujem da ćemo iz meč u meč rasti kao ekipa. Imamo prostora da se podignemo na još viši nivo. U prvom dijelu sezone je bilo perioda kada smo bili veoma opasni, ali i raznovrsni u napadačkim akcijama, što je dobra podloga. Imamo takve igrače, možemo da igramo ofanzivno, ali ne smiju da nam se događaju neke greške, kao recimo na posljednjoj kontrolnoj utakmici sa Iskrom. Protivnik je 3-4 puta ušao u šesnaesterac i dao je tri gola. To je nedopustivo", kazao je Milinković.

Cilj Budućnosti je, naravno, titula, kao i napad na duplu krunu.

"Idemo polako, ali želimo, ako je moguće, da što brže osiguramo naslov prvaka, kako bismo mogli i da se posvetimo onome što dolazi. Od naredne sezone su, recimo, nova pravila sa dva igrača ispod 21 godine u timu, tako da je 5-6 omladinaca prošlo pripreme, a neki su ostali sa nama. Pratimo i kadete, ima potencijala, možda i neki dobiju šansu ako rezultati to dozvole", kazao je Milinković.

Trener Budućnosti na startu sezone neće moći da računa na povrijeđene napadače Vujačića i Zarubicu, te Ivanovića, koji ima parne kartone.

Bonus video: